Waar ben je naar opzoek?

Ik heb iets tegen positiekleding…

2 minuten lezen Rosan Sierhuis
Ik heb iets tegen positiekleding…

een hekel aan positiekleding

Het klinkt misschien raar, maar ik heb iets tegen positiekleding. Vraag mij niet waarom, maar het staat mij zo ontzettend tegen om geld uit te geven aan kleding die ik maar gedurende een bepaalde periode kan dragen. Wat misschien totaal niet reëel is, want niets houdt mij tegen om kleding te kopen die nu in de mode is en misschien volgend jaar niet meer. Maar goed, geef de hormonen maar de schuld.

Mijn eerste zwangerschap weigerde ik ook al om mijn garderobe te vullen met voorgevormde kleding. Enige items waar ik uit noodzaak aan heb toe gegeven waren: een zwangerschapspanty, een broek met een lage taille maar met met elastische bovenrand en een tregging met zo’n ‘buidel’ er aan, die alleen maar afzakte omdat mijn buik niet groot genoeg was.

What to wear?

Ik heb heel lang nog mijn gewone spijkerbroeken kunnen dragen, uiteindelijk wel met een elastiek door het knoopsgat. Gelukkig draag ik graag jurkjes. En vooral de modellen A-lijn en/of een hoge taille waren echt ideaal! Daarnaast waren leggings echt een uitkomst, gecombineerd met lange truien of stretch-jurkjes en een lang vest. En zelfs voor mijn winterjas had ik een oplossing gevonden. Ik had er namelijk een met zo’n overslag, dus die ging tegen het eind op de wijdste knoop en voor als het echt echt koud zou worden (zo’n half open jas is dan toch niet heel ideaal): een poncho! Maar dan wel eentje met een classy look, bijvoorbeeld van de Zara. Die ik nu ook nog steeds graag draag.

Ronde nummer twee

Okay hier gaan we weer; voor de tweede keer zwanger. Alleen nu lijkt dat gevoel nog sterker. Aangezien ik de eerste keer nauwelijks geld heb uitgegeven aan positiekleding, wil ik het de tweede keer natuurlijk al helemaal niet doen. Gelukkig is de oversized trend nog helemaal in! Dus lange vesten – check, lange knit jurken die later leuk staan met taille riem – check, nog een paar tunieken of lange truien en misschien nog één of twee oversized lange overhemden.

Alleen…. die legging… aargh wat een frustratie. Ik had een fijne (qua dikte) maar die zakt dus af. Dat wordt zoeken, zoeken, zoeken. Dus ik vrees dat ik er toch niet aan ontkom om die zwangerschapsbroeken aan te schaffen. Mijn vorige zwangerschap droeg ik behoorlijk naar voren, en dat lijkt dit keer weer zo te zijn. Hoewel mijn buik nu al groter is dan de eerste keer rond deze termijn. Tel daar bij op dat ik brede heupen, smalle taille en lange benen heb. De ultieme cocktail voor veel pashokjes frustratie… Dat is normaal al zo met ‘gewone’ broeken, dus laat staan als je daar nog een extra (niet-passend) element aan toevoegt.
Oh ja en die ene broek van vorige keer die dus wel lekker zat, die is helaas stuk gegaan toen ik ‘m uit heb geleend aan een andere mommy to be…

Dus koppig als ik ben heb ik mijzelf de missie gesteld om dat moment van die ellendige broeken te gaan passen zo lang mogelijk uit te stellen. En als ik die perfecte legging vind dan ben ik er van overtuigd dat het me gaat lukken ook.
En hoe zit dat bij jullie dames? Gaan jullie helemaal los op de mama-afdeling? Of ben ik toch niet de enige die gewoon weigert hierin mee te gaan 🙂

Reacties
 • Fabienne zei

  Ik heb ook bijna niks gekocht. Ik kreeg heel veel kleding doorgeschoven van vriendinnen die al zwanger waren geweest. Heeft een hoop gescheeld 🙂

 • Heel herkenbaar! Bij mij gingen die broeken met-band- na een tijdje irriteren op mijn huid, die gevoeliger werd en op een gegeven moment ook wat begon te jeuken door de zwangerschap…
  Gelukkig is het mij gelukt om grotere maten leggings te kopen (normaal M en nu L), of zelfs panty’s. Daar kwam ik de dagen vooral mee door. Verder stretchjurkjes in grotere maten (ook L). Van een bekende kreeg ik een mooie winterjas van Mamalicious te leen die mijn naar voren-priemende buik beschermde tegen de kou 😉
  Het is een zoektocht he!

 • Doortje zei

  Ik heb ook bijna niks gekocht, elke zwangerschap iets van 2 broeken en 2 shirts. De 2e zwangerschap paste ik aan het eind toch niks meer, want ik was enorm (tweelingzwangerschap) dus ik liep vooral in een joggingbroek :$

 • evelien zei

  Ze hebben tegenwoordig zo een mooie en comfortabel zittende positiekleding, dat je zelfs niet ziet dat het positiekleding is en qua budget, hangt het af van welke winkels je gaat. Voordeel was dat ik alles heb gekocht de eerste keer dat ik zwanger was in de solden op 2 maand zwangerschap. Die heb ik 9 maand gedragen en voor nr twee heb ik die kledij nog eens vanaf 2 maand zwangerschap gedragen tot iets na de bevalling dus alles samen een 18 maanden, dat vond ik het wel waard 🙂 Wat ik wel graag droeg was gewone kleedjes van l&l met rekstof, zaten supermooi rond die mooie ronde buik 😉 😉 😉

 • Yuyu zei

  Zo herkenbaar! Ik ben nu bijna 37 weken zwanger van m’n tweede kindje en ik heb het gered met alleen de aanschaf van een zwangerschapswinterjas die ik tot nu toe maar 1 keer heb aangehad omdat de kou weg blijft!
  Voor een goeie legging kan ik je als tip v&d geven. Zitten als gegoten
  Bij mijn eerste ook geen zwangerschapskleding gekocht. ☺️ Fijne zwangerschap verder!

 • Cindy zei

  Zoooooo herkenbaar. Ik ben nu 36 weken zwanger en heb het ook allemaal zo lang mogelijk uitgesteld. Ook om de reden dat ik het een raar idee vind om zoveel geld uit te geven aan een tijdelijk iets. Bij mij zitten positiebroeken ook niet. Ik heb er eentje gevonden waar ik blij van word qua buikpasvorm en “niet afzakken”, maar het is geen model dat ik normaal zou kopen. Kortom…ik ben stiekem heel blij als ik mijn eigen broeken weer aan mag. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen