Waar ben je naar opzoek?

Als zelfstandig ondernemer met zwangerschapsverlof. Hoe dan?

2 minuten lezen tilda Tilda Timmers
Als zelfstandig ondernemer met zwangerschapsverlof. Hoe dan?

Als je je eigen praktijk hebt, beleef je een zwangerschap heel anders, dan wanneer je in loondienst zit. Je hebt ten eerste veel meer verantwoordelijkheden, maar ook je zwangerschapsverlof gaat toch even iets anders dan anders…

Gelukkig is dit in Nederland heel netjes geregeld voor zelfstandigen en gaat dit gewoon via het UWV. Ik keek best al een tijdje uit naar mijn verlof, toen ik eindelijk mocht. Met name, omdat de afronding van mijn HBO Medische Basiskennis nogal wat voeten in aarde had.

Lees ook: Ik lijd aan chronisch tijdgebrek

Zo moest ik nadat ik met vlag en wimpel, geslaagd was, nog twee terugkomweekenden voltooien. Waarin ik onder andere nog een hele syllabus Farmacologie te verstouwen kreeg. Iets wat ik nooit ga gebruiken in mijn werk, maar een kniesoor die daar op let. De vraag was ook nog even of ik die twee weekenden nog zou gaan halen. Ik had al veel harde buiken en zelfs uren voorweeën. Maar gelukkig bleef ons kindje netjes zitten, waar ze zitten moest en kon ik alles afronden. Nu was het alleen nog wachten op mijn laatste cijfers en dan eindelijk: mijn diploma!

Ik ging met verlof!

Nadat ik thuiskwam van dat laatste studieweekend en ik mijn laatste cliënten had afgerond, was het dan zover: ik ging met verlof! Het voelt nog steeds een beetje onwerkelijk. Wat ging ik nu doen in de komende weken? Een boek lezen? Netflixen? Ik bedoel, de babykamer was af, m’n studie ook en ik had nu eenmaal geen enorme nesteldrang. Zou ik een hobby op gaan pakken en ineens driftig gaan haken? Zou ik de rompers allemaal nog even op kleur en maat sorteren? Ik had werkelijk geen idee.

Ik gokte dat het veel te snel voorbij zou gaan, en ik voordat ik het wist, ons kindje in mijn armen zou houden. Dat is achteraf bekeken ook correct geweest. Een moment waar ik reikhalzend naar uit heb gekeken, want wat was ik inmiddels nieuwsgierig: zou ze op haar zus lijken? Zou ze hetzelfde karakter hebben of juist niet? Wordt zij ook zo’n gemakkelijke baby? Of krijgen we te maken met een relschoppertje? Aan de kung-fu kicks in mijn buik te merken, zou dit zo maar kunnen.

Lees ook: Shit! Bestaan deze mannen echt?!

Hoe dan ook, toen ik eenmaal met verlof mocht, waren we er klaar voor om kwistig met de roze muisjes te strooien!

  • Baby Timmers is inmiddels een paar weekjes oud, en we genieten met volle teugen van haar. En ja, ze lijkt op haar zus, die gek is op haar.

Bron: Pixabay

Tilda Timmers

Tilda Timmer is therapeut en ervaringsdeskundige voor moeders en vaders zonder roze wolk. Ze heeft twee boeken geschreven: ‘Toen kreeg ik weer lucht’ & ‘This Is Post Partum’.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen