Waar ben je naar opzoek?

Ik ben Gré, alleenstaande moeder met 5 kinderen!

2 minuten lezen gre Gre
Ik ben Gré, alleenstaande moeder met 5 kinderen!

Dit is mijn eerste blog voor Love2BeMama. Voordat ik begin met bloggen wil ik mijzelf en mijn gezin graag eerst voorstellen. Ik ben Gré, 41 jaar jong en een alleenstaande moeder met 5 kinderen. We leven op het minima niveau. Dat wil zeggen; ik heb een bijstandsuitkering. Éen ochten en één middag doe ik vrijwilligerswerk waar ik veel voldoening uithaal. Gelukkig heb ik geen schulden en kunnen we ons redden door creatief te zijn en ik ben blij met iedereen die ons regelmatig helpt. Vooral met kleding en speelgoed voor de kinderen. 

Alleenstaande moeder met 5 kinderen

Mijn kinderen zal ik trouwens ook even voorstellen. Mijn oudste dochter heet Robin en is 11 jaar. Ze is super sociaal en verantwoordelijk en gek van pony’s. Afgelopen zomer heeft ze haar enkel gebroken, een gecompliceerde breuk noemde ze het. De breuk zit weer aan elkaar en nu is het kwestie van aansterken en weer leren lopen.

Na Robin komt mijn zoon Jelmer van 9 jaar. Hij is een heerlijk rustige jongen die hard werkt op school en ook graag naar school gaat. Zijn beste vriend is ons hondje Jopie een boomer. Elke woensdagmiddag gaat hij leuke dingen doen met een pgb-er. Vooral voor het sociale stukje. Dit is echt zijn middag en kijkt hij altijd naar uit.

Dan volgt mijn stoere Merijn. Ze is 8 jaar en een superstoere meid die gek is op voetballen en crossen.Ze is graag zichzelf en dat draagt ze ook echt uit!

Chris is het jongste meisje en ze wordt bijna 7! Een echte meid die gek is op spelen, prinsessenjurken en knutselen. Ze is dromerig en geniet van alles.

De jongste telg is ons cadeautje Rick van 8 maanden oud. Een prachtige baby waar we met z’n alle flink van genieten. Hij lacht altijd en draait heerlijk mee in ons drukke en soms toch wel hectische gezin.

Lees ook: 10 vragen aan de bewust alleenstaande moeder Nienke

Afhaak vader

Jullie zijn natuurlijk nieuwsgierig naar hoe dit allemaal zit. Mijn oudste vier kinderen hebben dezelfde vader en met hem hebben we goed contact en een flexibele omgangsregeling en helpen we elkaar daar waar het mogelijk is. We zijn nou eenmaal samen ouders van deze vier prachtige kinderen.

Rick heeft geen vader, zijn verwekker haakte af bij de mededeling dat ik zwanger was. Zijn optie was een abortus want hij wilde geen vader worden. Zelf heb ik mijn verantwoordelijkheid genomen en dit was de beste beslissing ooit. Zijn verwekker woont in de buurt maar horen of zien we nooit.

Lees ook: Dit is Daisy: alleenstaande moeder van 2, met schulden en een depressie

Borstvoeding zonder bijvoeding

Met mijn blogs wil ik jullie een kijkje geven in ons leven, hoe we het doen en wat we doen. Nu ik deze blog schrijf is het zondag. De vier oudsten zijn bij hun vader en Rick en ik zijn dit weekend samen. Zo’n weekend heb ik af en toe echt nodig. Even relaxen en niks moet. Samen dutjes doen en thuis wat rommelen. Rick is 8 maanden en krijgt nog volledig borstvoeding. Ook ‘s nachts dus als we overdag samen een dutje kunnen doen is dat wel lekker. Bijvoeding krijgt hij nog niet! Hij heeft een hele sterke kokhalsreflex dus we hebben de bijvoeding, na een paar mislukte pogingen, even op een laag pitje gezet.

Tot de volgende blog

Voor nu ga ik heerlijk verder genieten van deze relaxte luie zondag en mijn weekplanner voor aankomende week bijwerken met afspraken, sport van de kinderen en vrijwilligers werk. Leuk dat jullie mijn blogs lezen en tot de volgende blog!

Gre
Gre

Hoi ik ben Gré, alleenstaande moeder van 5 kinderen in de leeftijd 12, 10, 9, 7 en een kleintje van bijna 1 jaar. De oudste 4 kinderen hebben dezelfde vader en we hebben gelukkig een goeie flexibele omgangsregeling.

Naast thuisblijfmoeder zijn, doe ik 1 à 2 dagdelen vrijwilligerswerk wat ik met ontzettend veel plezier doe.We leven op minima niveau maar met een beetje creativiteit is dat goed te doen. Je kunt mij ook volgen op Instagram!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Bevalling & Kraamtijd

Watermethode stilgeboren baby: hoe gaat dit in zijn werk?

  • 2 dagen geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Moeder zijn en het nog leuk vinden ook: optimaal genieten!

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Welke rechten heeft een alleenstaande vader?

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen