Waar ben je naar opzoek?

Ik ben een moeder met een rugzakje

2 minuten lezen britt Britt de Waard
Ik ben een moeder met een rugzakje

Mijn allereerste blog voor deze super leuke website. Al jaren volg ik alle blogs (nouja, de meeste dan). Eindelijk een website waarbij niet alle moeders helemaal perfect zijn, niet altijd weten wat ze aan het doen zijn en er eerlijk voor uit durven komen. Wat ik dan wel jammer vind zijn de reacties van ‘de perfecte moeders’ op de blogs. Moeders die het nodig vinden om even van zich te laten horen en jou een rotgevoel aan willen praten. Ik zal meteen maar met de deur in huis vallen: ik ben niet perfect. Sterker nog, ik ben verre van perfect, ik ben een moeder met een rugzakje en het grootste gedeelte van de dag weet ik niet of ik het goed aanpak…

Britt, de niet perfecte moeder

Ik ben dus Britt. De niet perfecte moeder van drie super knappe jongens van 5, 3 en 2 en sinds zes weken hebben we daar een dochter en mogen toevoegen.  Samen met mijn man, waarmee ik nu elf jaar samen ben en ruim vijf jaar getrouwd, proberen we de boel in ons zeer drukke leven te runnen. 

Mijn man heeft een drukke baan waarbij hij zo’n vijftig uur per week van huis is en ik werk als doktersassistente op een huisartsenpost. Dat houdt in dat ik alleen avonden, nachten en weekenden werk. Op dit moment ben ik nog met zwangerschapsverlof maar eigenlijk heb ik het nu nog drukker dan wanneer ik werk. Respect voor alle moeders die thuis zijn bij hun kids! 

Lees ook: Ik ben niet die moeder…

Trotse moeder

Waarom ik niet perfect ben? Ik ben dus zo’n moeder die haar kinderen soms de hele dag in pyjama rond laat lopen, ze een middag voor de tv zet omdat ik rust nodig heb en ik kook niet dagelijks aardappelen, groente en vlees. Heel vaak maak ik het mijzelf makkelijk. Maakt mij dat per definitie een slechte moeder? Ik denk van niet maar daar verschillen de meningen wel over. Ik ben ook niet die perfecte moeder die gestyled op het schoolplein staat. Niet op hakken en in de make-up. Ik ben zo’n moeder die blij is dat ze het überhaupt gehaald heeft om op school te komen.

Maar als niet perfecte moeder ben ik mega blij als ik mijn jongens uit school haal ze vrolijk op mij af komen rennen. Ik ben hartstikke trots als mijn jongste zoon iets gebouwd heeft met blokjes en ik ben tot over mijn oren verliefd als mijn dochter een stuip-glimlach laat zien terwijl ze aan de borst drinkt. 

Lees ook: 30 waarheden over het moederschap

Moeder met een rugzakje

Ik ben een moeder met een behoorlijke rugzak; ik heb veel meegemaakt en ik probeer dit nu allemaal een plekje te geven. Er is schaamte voor mijn psychische problemen en schaamte dat ik niet 100% lekker in mijn vel zit terwijl ik alles bezig om gelukkig te zijn.

In mijn blogs wil ik aandacht geven aan de problemen waar ik tegenaan loop in het moederschap, het vrouw zijn, dochter zijn, vriendin zijn en vooral Britt zijn. Met de commentaren, die ik ongetwijfeld zal krijgen, ga ik proberen om te gaan. Hier wil ik van leren en inspiratie uithalen voor mijn volgende blogs. Dus… Kom maar op! 🙏🏻

Photo by Dominika Roseclay from Pexels

Britt de Waard

31-jarige moeder van 4 kids onder de 5 worstelend met haar eigen verleden en de wens om het anders te doen voor mijn gezin.

Reacties
 • Liene zei

  Wauw, wat knap dat je zo open hierover durft te zijn. Ik zie heel veel gelijkenissen tussen ons. Heb ook een hele zware rugzak waar ik mee loop. Eindelijk iemand gevonden waar ik echt een toekomst mee zie. En een bonus vader voor mijn 3 kinderen.
  Maar helaas voel ik me niet gelukkig. Alles klopt, op ‘t financiële plaatje na. Huisje gehuurd op MIJN naam, wsnp na 4 jaar eindelijk goedgekeurd waarvan ik nu nog maar 11 maanden voor hoef te boeten voor mijn fouten, een lieve man die super met me kinderen is. Ben dolgelukkig met hem. Had dit nooit verwacht of verdient.

  Maar ben ongelukkig met mezelf. Ben ook doodop
  Weet gewoon niet hoe ik moet beginnen of überhaupt waar. Omdat het echt teveel is.

 • Noëlle Cobben zei

  Nou, over een jaar sta je er niet meer alleen aan de schoolpoort. Kom ik lekker bij jou staan 🙂 ik haal het nu ook maar net op tijd allemaal. En ik heb er dan nog maar 1. Ik herken me in je verhalen. Ik wil dat ook. Perfect zijn en alles perfect doen. Maar dat bestaat niet….alleen voor de suikervrije moeders van internet 😉 Jij doet jij en ik doe mij. En zo moeten we elkaar accepteren en respecteren. Elke mama is anders, enk kind is anders, elk gezin is anders. Als het werkt, werkt het.

  En ik kleed onze vent ook pas aan als we ergens naartoe gaan, in de namiddag. Ik heb echt geen behoefte om hem 3x per dag aan en uit te kleden om te slapen. Ik had mijzelf dat perfecte beeld van geen snoep en koek voorgesteld, maar ik geef ook gewoon een koekje als ik geen fruit heb, of in de winkel als ik moet nadenken wat er nu weer allemaal op tafel moet staan de hele week. En hij krijgt ook ranja, als hij de hele dag niet wilt drinken maar wel als er een scheut ranja in zit. Ik voelde me daar ook slecht over. En ik had wasbare luiers en ik ging dat doen en dat ging me lukken…..nou niet dus. Hij is zo wild met verschonen dat ik er niks anders aan krijg dan een luierbroekje. Dus de wasbare gaan op 2e hands…13x gewassen 3 rondes gebruikt. Ik voelde me ook altijd niet goed genoeg of dat ik alles fout deed en anders moest doen. Maar inmiddels lukt het me beter en beter om dat naast me neer te leggen. Ik voed mijn kind op hoe ik dat wil en wat ik goed vind. En zo doet iedereen dat, en dat moeten we als moeders vaker zien en aanvaarden. Ipv naar elkaar met de vinger te wijzen.

 • louise zei

  wat mooi dat je hier over schrijft, vlgs mij ben je een lieve moeder en daar gaat het om niet om alles perfect te doen.
  heerlijk genieten van je mooie gezinnetje

  Louise

 • M m zei

  Als je kids blij zijn en je in hun ogen perfect bent, dat is toch wat er toe doet!

 • Susan Harthoorn zei

  Wat knap dat je hier eerlijk voor uitkomt. Ik vind je een super moeder!!

 • Wendy zei

  Lieve britt,

  Wat dapper dat je in alle eerlijk je durft te uiten!
  Groetjes,

  Wendy

 • Lydia zei

  Topper ben je dat je hierover gaat bloggen! Perfect dat je eerlijk bent dat je niet perfect bent. Super dat je blij word van je geweldige kids! Stoer om te vertellen dat je een rugzak hebt!
  Haal uit iedere dag een fijn geluksmomentje!
  Zo kun je vrouw zijn, mama zijn, vriendin zijn, dochter zijn, maar inderdaad jezelf zijn! En zo hoort het, perfectie bestaat niet, gelukkig zijn bestaat wel!

 • Karen zei

  Alvast heel veel steun van een andere, niet perfecte mama van 5, met een behoorlijke rugzak (psychische stoornis en regelmatig opnames in de psychiatrie). Nooit opgeven!
  Rugzak of niet, perfect of niet… goed komt het sowieso. Groetjes. Karen.

 • Gemma zei

  Vind je nu al leuk!!!!

 • Daisy Waltens zei

  Heel erg herkenbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 weken geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 weken geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 1 maand geleden
 • 7 minuten lezen