Waar ben je naar opzoek?

Ibiza mét kinderen: óók een feest!

3 minuten lezen Iben
Ibiza mét kinderen: óók een feest!

Afgelopen voorjaar zocht ik een uitje voor de Meivakantie. Eigenlijk was ik op zoek naar gewoon een paar dagen iets leuks. Niet echt een vakantie. Een lang weekend in zo’n houten strandhuisje aan de Nederlandse kust, dat leek me wel wat.

Ik schrok nogal van de prijzen. We zouden meer dan €500,- kwijt zijn voor slechts 3 nachtjes. Bovendien vonden ze het thuis niet zo’n goed plan met het oog op het Nederlandse klimaat.

Tijdens mijn zoektocht op internet keek ik voor de gein even naar goedkope tickets naar de zon. Ibiza bijvoorbeeld. En googelde meteen op ‘met kinderen naar Ibiza’. Want dat je er goed kon feesten, wist ik wel. Maar is het ook leuk voor het kroost?

De kinderen die meegingen was namelijk mijn zoon van anderhalf en zijn 15-jarige zus.
Vakantie-technisch toch al een lastige combinatie.

Voorpret
‘Zeer kindvriendelijk’ zag ik voorbij komen. Behalve uit je bol gaan in de Pacha beloofde er allerlei ander vermaak te zijn.
Ik zag de prachtige baaitjes, de kleurrijke hippie-markten en las over de relaxte sfeer. Kortom, ik was verkocht. Nu de rest van de familie nog.
De 15-jarige stiefdochter begon al te stuiteren bij het idee. De vader had iets meer overtuiging nodig. Na een paar foto’s was hij ook helemaal vóór.
Toen het ook nog prima betaalbaar bleek in het voorseizoen waren we om. Één telefoontje met onze vriend de Ibiza-expert later, boekte ik een appartement in Portinatx, het rustige Noorden van het eiland, en 4 tickets bij Ryanair. Voor zo’n €800,- zaten we een week op Ibiza. Je kunt je er geen bult voor vallen.

Op het strand van Ibiza

Genieten
En alle voorpret bleek helemaal terecht. Wat een héérlijk eiland. We huurden een autootje en crosten het hele eiland over. Dat is zo gedaan want groot is het niet. We bezochten inderdaad de hippie-markten, zwommen in de fijne baaitjes die we begin mei nog helemaal voor ons zelf hadden. Het was zo’n 25 graden wat een perfecte temperatuur is om het niet uit te puffen van de hitte maar toch met een mooi kleurtje thuis te komen.

Eivissa, de hoofdstad, is een schattig oud stadje waar je fantastisch kunt winkelen en uren rond kunt struinen en terras hangen. Genoeg moois te zien en onze puber kon haar hart ophalen.

De Hippiemarkt op Ibiza

Go with the flow
De adembenemende zonsondergang in Sant Antoni bij het beroemde Café Del Mar kun je niet missen. Maar behalve een handje vol van dit soort highlights hoef je eigenlijk niets uit te zoeken of te weten voordat je naar Ibiza gaat. Alles wijst zich vanzelf en het is ‘t makkelijkste als je gewoon meegaat met de relaxte flow van het eiland en elke ochtend bepaalt wat je die dag gaat doen. Je zou er bijna zelf hippie van worden.

Cafe Del Mar

Die ontspannen houding is er gelukkig ook ten opzichte van kinderen. Onze James kon zonder problemen door restaurants rennen, tafellakens van andere gasten naar beneden trekken en met frietjes gooien. Het kan niemand wat schelen en iedereen blijft vriendelijk. En dat is eigenlijk genoeg om een kindervakantie geslaagd te noemen. Dat mensen zich niet ergeren aan je kind.

Feest
Hoewel we ons van te voren wel hadden voorgenomen een avondje te gaan stappen in één of andere club, we hadden de babysit immers bij ons, is dat er helemaal niet van gekomen. En dat was prima zo. We gaan volgend jaar zeker een keer terug naar Ibiza zonder kinderen om het eiland op een andere manier te ontdekken. Want ik snap inmiddels waarom mensen hier altijd terug blijven komen. Het is een feest van een eiland, mét of zonder kinderen.

Tip voor de herfstvakantie!
Je zou het niet zeggen met dit heerlijke weer maar over een week of 6 begint in het Zuiden alweer de herfstvakantie. Als je een beetje op tijd boekt, kun je nog goedkoop vliegen naar Ibiza. Eind September- begin Oktober zijn de meeste Closing Party’s op Ibiza, de afsluiters van het feestseizoen. Daarna is het een stuk rustiger op het eiland en zijn ook de prijzen prima te doen.

Appartement of hotel is makkelijk en snel te boeken via booking.com.

 

Reacties
 • Elloise zei

  Welk appartement had je geboekt?

  Alvast bedankt,

  Elloise

 • Corine zei

  Ik ben getrouwd met Pierre en we hebben een zoon, Rover die nu 14 jaar oud is. Hij is autistisch, dus wij zoeken voor de komende meivakantie ook een rustigere plaats.

  Zouden wij mogen weten bij welke reisorganisatie je het appartement hebt geboekt in Portinatx.

  Hartelijk dank!

  Corine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen