Waar ben je naar opzoek?

Het thuisblijfmoederschap

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Het thuisblijfmoederschap

Ik ben geen huisvrouw.
Het is verbazingwekkend hoe vaak ik dit nog moet verduidelijken, zelfs al zal het op het eerste gezicht lijken alsof ik niets anders ben dan tja… en huisvrouw, dus. 

Lees ook: Lieve Werkende Mama…

Ik doe het gros van de huishoudelijke taken, dat is waar. Ik poets, ik schrob, ik zuig (one one 😉 ) en ik zeem. Maar ik ben geen schoonmaakster, ik ben geen serveerster, of iemand zijn persoonlijke butler.

Ik ben een thuisblijfmoeder.

Sommigen zullen nu hun schouders ophalen en iets denken van… Dus!? Anderen zullen zich er in herkennen en er zullen er ook genoeg zijn die de gedachte vreselijk vinden.
Dat mag, dat is oké.
Misschien is het ook heel nietszeggends, maar voor mij? Voor mij is het thuisblijfmoederschap belangrijk en dat is wat telt.

En toch zijn er momenten geweest dat ik met schaamte uitsprak dat ik thuis ben, wanneer iemand mij vroeg om mijn werk. Hoe ik er snel uitflapte dat ik een schrijfster ben, dat ik heus wel werk heb. Dat ik de neiging kreeg om mezelf te verantwoorden, om me te verdedigen.
Om te vertellen hoe ik, in zoveel opzichten, beter was dan een werkende moeder terwijl dit natuurlijk onzin is. Er zijn genoeg mensen geweest die hun ‘ongenoegen’ over mij, als thuisblijfmoeder, daadwerkelijk hebben uitgesproken.

Lees ook: Lieve Thuisblijfmama…

Er is namelijk sowieso iets wat de werkende moeder, en ik (de thuisblijfmoeder dus) met elkaar gemeen hebben, namelijk: we zijn gedreven in wat we doen. Om wat voor een reden dan ook. En weet je; elke moeder draagt haar kinderen bij zich, in haar hart. Waar ze ook is en waar ze ook naartoe zal gaan. Iedere moeder is fulltime moeder, ongeacht haar werk of de tijd die ze doorbrengt met haar kinderen.

Ik heb ervoor kunnen kiezen om er de hele dag voor mijn kinderen te zijn.
Gelukkig is dat mogelijk!
Als ze wakker worden, met de lunch, als ze naar bed gaan en om ze te vergezellen naar hun wekelijkse sportuitjes, bijvoorbeeld. Ik zou het ook niet anders willen. Dit is mijn passie, hier ben ik gedreven in en – in alle bescheidenheid – ben er ook best wel goed in. Zo van tijd tot tijd.

En ja, zo nu en dan gooi ik een blog online, negen van de tien keer met een scheef oog gericht op mijn spelende zoon en duttende dochter. Maar mijn echte ‘levenswerk’ zit hem in wat ik dagelijks doe. Het is geen daadwerkelijke baan maar het is hard werken en weet je: dit werk levert mij voor mijn gevoel zoveel meer op, dan geld, promoties, of een eigen kantoor op het zuiden.

Dit is wat ik doe en weet je wat? Wat iemand er ook van mag denken:

Ik ben een thuisblijfmoeder.
En ik ben er nog heel erg trots op ook!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties
 • Christy Pronk zei

  Goed gezegd. Ik ben ook thuisblijfmoeder. Soms heb je het gevoel dat je je moet verdedigen tegen over de werkende moeders. Maar thuis voor de kinderen zorgen is de mooiste baan ter wereld
  Groetjes Christy Pronk

 • Yvonne de Jager zei

  Wat doet me dit ontzettend goed! Ik ben ook thuismoeder (nog steeds, ondanks 3 grote kinderen, waarvan al 2 ook ‘n eigen gezin hebben en 1 nog “partime” thuis woont) en ik ben er zo trots op. Als mensen aan mij vragen; werk jij niet? Zeg ik steevast; nee, wij zijn tevreden en ik werk in en om het huis en dat zijn wel 7 banen!
  Het is van ons ruim 30 jaar geleden een bewuste keus geweest en ik heb er geen dag spijt van gehad.
  Intens van de kinderen kunnen genieten en ze alle zorg en aandacht kunnen geven, schoon huis, gezelligheid, geen overtollige was, onderhouden tuinen,
  geen stress, tijd voor mijn vriendinnen en vooral; gelukkig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 10 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 10 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 10 maanden geleden
 • 4 minuten lezen