Waar ben je naar opzoek?

Het eerste jaar als alleenstaande moeder van 5!

2 minuten lezen Gre Gre
Het eerste jaar als alleenstaande moeder van 5!

Wat een geweldig turbulent jaar was dit voor ons. En wat deed iedereen het goed. Ik ben trots op mijn 5-tal. Ik zal jullie even meenemen terug in de tijd; een turbulente tijd. In deze blog kun je onze voorgeschiedenis lezen. Ben je meteen op de hoogte. Ik neem je mee in mijn eerste jaar als alleenstaande moeder van 5.

Verder zonder moeder

In maart 2018 kwam mijn vader onverwachts te overlijden. Dit was voor mij en de kinderen niet te bevatten. Wekelijks wordt er, bij ons thuis, nog over opa gesproken. Twee maanden na het overlijden van opa bleek ik zwanger te zijn. Deze zwangerschap was niet gepland, maar ik geloof zeker dat het zo moest zijn. Helaas was mijn moeder niet blij met deze zwangerschap en verbrak het contact met ons. Vanaf toen moest ik het alleen doen met mijn andere kinderen.

Baby nummer 5

In februari 2019 werd nummer 5 geboren. Het was een zware bevalling en alles zat tegen. Maar eindelijk was daar baby Rick. De hele bevalling ben ik bijgestaan door een super lieve vriendin. Vanaf toen waren we een gezin van 6. Ik vond het zo bijzonder om te zien wat zo’n klein mensen teweeg kan brengen. Zoveel liefde. Alle 4 zijn ze gek op hem.

Alleenstaande moeder van 5

Voor mij, als alleenstaande moeder, was het wel zoeken hoe ik dit moest gaan doen. Maar ik denk, juist omdat we dit met zijn allen deden, dat het zo goed is gegaan. De eerste twee maanden gingen we, na het avondeten, gewoon met zijn allen naar boven. Daar speelden, knuffelde en klierde we wat af op het grote bed. Omstebeurt kon ik de kinderen klaarmaken en naar bed brengen. Daarna ging ik zelf ook!

Zelfs als Rick krampjes had of gewoon even verdrietig was werd hij liefdevol gewiegd en geknuffeld door iedereen. Ik had zoveel hulp! 

Alleen kamperen met 5 kids

Ook ben ik enorm trot op onze kameervakantie van afgelopen zomer. Ik ging gewoon met 5 kinderen, waaronder een baby van 6 maanden, naar de camping met de tent. We hebben zo genoten! Ondanks dat ik er best tegenop zag was het een super vakantie. We hadden een plek dichtbij het zwembad en de speeltuin en wat was het mooi weer. Baby Rick hobbelde gewoon lekker mee in ons vakantieritme. 

Cadeautje

Terugkijkend op het afgelopen jaar kan ik alleen maar blij en dankbaar zijn dat Rick ons gezin heeft verrijkt. Iedereen heeft zoveel liefde voor hem. Zelfs op de momenten van verdriet was daar baby Rick voor heerlijke baby knuffels.

Inmiddels is hij 1 jaar geworden en heerlijk ondeugend. Hij loopt graag, kan klieren met zijn grote broers en zussen, hij leert al snel de grapjes en hij blijft ons verbazen. Af en toe is daar nog het verdriet dat we dit zonder familie moeten doen maar we hebben elkaar en dat blijft voor altijd. We zijn trots op wie we zijn en hoe we dit doen!

Photo by Monika Balčiūnienė from Pexels

Gre
Gre

Hoi ik ben Gré, alleenstaande moeder van 5 kinderen in de leeftijd 12, 10, 9, 7 en een kleintje van bijna 1 jaar. De oudste 4 kinderen hebben dezelfde vader en we hebben gelukkig een goeie flexibele omgangsregeling.

Naast thuisblijfmoeder zijn, doe ik 1 à 2 dagdelen vrijwilligerswerk wat ik met ontzettend veel plezier doe.We leven op minima niveau maar met een beetje creativiteit is dat goed te doen. Je kunt mij ook volgen op Instagram!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Nieuwsflits

Sinterklaas speelgoed wordt duurder: tot 75%

  • 1 dag geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Zomerkamp groep 8: Hoe bereid je jouw kind voor op schoolkamp?

  • 1 dag geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Het brein van een kind: zo werkt het kinderbrein!

  • 4 dagen geleden
  • 2 minuten lezen