Waar ben je naar opzoek?

Hekel aan Kerst? 5 handige tips om de dagen toch door te komen

2 minuten lezen Marian Alons
Hekel aan Kerst? 5 handige tips om de dagen toch door te komen

Ben jij zo iemand die een gruwelijke hekel heeft aan de feestmaand december, omdat het alleen maar draait om overdreven gezelligheid, lichtjes en familieverplichtingen? It’s the most wonderful time of the year –  Jij krijgt rillingen als je dat liedje hoort. Deze tips zullen je dan heel dierbaar zijn. Graag gedaan 😉

1. Mediastilte
Van jouw kant dan. Mijd radio, tv, krant en alle sociale media, want dat wil je allemaal niet zien. Familiegezelligheidjes met gourmetten en fantastisch ingepakte vaak peperdure cadeautjes. Nee, het is beter als je een holbewoner wordt en primitief gaat leven.

2. Desnoods: Pak het vliegtuig
Soms is er geen betere oplossing te bedenken, dan lekker de boel te ontvluchten. Zodra je je koffer hebt ingepakt, is het dus zaak om zo snel mogelijk het vliegtuig in te stappen naar de Noordpool. O nee, daar zit de Kerstman natuurlijk. Doe maar naar Timboektoe.

3. Te duur? Paar stokken en een tentzeil werkt prima.
Heb je in de buurt een mooi rustgevend bos of een parkje waar geen hond meer komt? Prima plek voor een tentje als je geen vliegticket kan betalen. Maar pas op voor achtergelaten kerstbomen! Geen tent? Trek een regenpak aan en rol je mat(ras)je uit. Soms moet je ook niet te hoge eisen stellen aan een accommodatie.

Lees ook: Kerstvakantie: to do lijstje afwerken of winterslaap?

4. Maak een ‘Hou er toch eens een keer mee op’-antwoordenformulier.
Hierin kun je antwoord geven op alle standaard vragen die door je familie- en vriendenkring worden gesteld. Voorbeelden: Ben je zwanger? Gaan jullie nog trouwen? Wanneer komt het volgende kindje?
Zie het als een soort FAQ (Frequently Asked Questions), veel gestelde vragen + antwoorden, die je Jan & Alleman onder de neus kan schuiven bij ‘oprechte interesse’.

5. Kan je echt niet weg?
Die kerstbrunch van opa en oma, daar kom je niet onderuit. En de afwas na die tijd ook niet, want Opa Pietje is blind en de speklap is bij Oma Corrie niet goed gevallen, dus die zit de rest van de avond gezellig in het kleinste kamertje. Of er al een tweede kindje onderweg is en of er nog een keer een trouwerij komt? Waarom mijn peuter op de kop op de bank zit? Dit zou je kunnen antwoorden op zulke irritante en vooral bemoeizuchtige vragen:

Bemoei je lekker met je eigen zaken. Als u, Opa Pietje, echt om liefde met iemand trouwde, dan had uzelf misschien een gelukkig huwelijk gehad met een totaal andere vrouw en niet met Oma Corrie, omdat u haar toevallig had bezwangerd. Vroeger – en tegenwoordig nog steeds in Afrika- is een huis vol kinderen de normaalste zaak van de wereld, omdat de kinderen later voor hun krakkemikkige ouders moesten zorgen. Mijn kinderen zijn kinderen en die hoeven niet mee te helpen met het zware werk op het land. Mocht u nog meer vragen hebben, dan verwijs ik u met liefde door naar het ‘Hou er toch eens een keer mee op’-antwoordenformulier. Gelukkig nieuwjaar alvast, houdoe!

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Love2BeMama YouTube

Volg Love2BeMama op YouTube!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen