Waar ben je naar opzoek?

Grootste baby ‘ooit’ ziet er nu zo uit!

1 minuut lezen Sjoukje Dijkstra
Grootste baby ‘ooit’ ziet er nu zo uit!

Britse mama Leanne kreeg de schrik van haar leven toen haar pasgeboren zoontje gewogen werd: Ruim 12 pond schoon aan de haak. Nu 2 jaar later is het een gezonde, gelukkige en normale peuter.

Ze vertelt: “Mensen dachten dat ik in verwachting was van een tweeling. Ik wist dat ik in verwachting was van een grote baby. Omdat hij zo hard groeide, werd besloten hem eerder te halen. Hij werd geboren met een keizersnede. Hij had wat opstart problemen en moest daarom ook in een couveuse. De zusters moesten een groter exemplaar voor hem opzoeken, want hij paste niet in de couveuses voor pasgeborenen.”

Lees ook: De populairste babynamen van 2015

Grootste baby ooit

Het kostte nogal wat moeite om Thomas op de wereld te zetten. “Hij zat zelfs even vast. Naderhand zei de chirurg dat het de grootste baby was die hij ooit had gezien. Ik huilde tranen met tuiten, toen ze hem hadden gewogen en mij vertelden hoe zwaar hij was. Uiteindelijk deed zijn gewicht er niet toe natuurlijk. Alles wat ik wou, was hem vasthouden.”

Not Trinity Mirror Copyright. Leanne Hutchinson from Wallasey with her son Thomas who was born last year weighing 12lbs 11oz.

Kleine gentleman

Thomas is een gezonde en gelukkige peuter. Aan niets kun je zien dat hij als baby zo groot was. Hij heeft inmiddels een gezond gewicht. Zijn moeder denkt dat hij later een lange jongen zal worden.

liverpool-echo2

Ze zegt tevreden: “Het is echt een knuffelkont. Hij huilt nauwelijks en is echt een happy kindje dat de hele tijd kusjes en knuffels komt vragen. Hij is een perfecte, kleine gentleman. Zijn broertjes en zusjes zijn gek op hem.” Thomas is de jongste in een gezin van 7 kinderen. De andere kinderen wogen allemaal rond de 8 pond. Het gemiddelde gewicht van een baby bij de geboorte ligt rond de 7 pond.

Te bedenken dat ons meisje rond de 9 pond woog. Dat vonden wij al veel. Hoeveel woog jouw kind bij de geboorte? Praat mee.

Bron: Liverpool Echo

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen