Waar ben je naar opzoek?

Gooi de pil uit het raam! Deze app werkt net zo goed!

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Gooi de pil uit het raam! Deze app werkt net zo goed!

Het leed dat de pil slikken heet. Of nou ja, voor sommige vrouwen kleven er aardig wat nadelen aan.  Zo is het vrij makkelijk om eens een dag te vergeten en vinden sommigen het slikken van een extra lading hormonen niet echt ideaal. Voor deze mensen is er nu een oplossing bij: een app!

Ja je leest het goed, een app. Misschien ken je hem zelfs al, hij wordt namelijk al door 150.000 vrouwen verspreid over 161 landen gebruikt! De app, Natural Cycles genaamd, is bedacht door een Zweedse nucleair fysicus, Elina Berglund. Hij werkt net zo goed als de pil en is ook nog eens ideaal voor als je juist wel zwanger wil worden!

Lees ook: Anticonceptie zonder hormonen? Het bestaat!

Hoe dan?

Elke ochtend leg je een thermometer onder je tong om je temperatuur op te meten. Deze gegevens vul je in op de app, die daarna volgens een algoritme bepaalt of je die dag vruchtbaar bent of niet.

Een algoritme? Ja. Super betrouwbaar klinkt het misschien niet, maar is het zeker wel! De Duitste gezondheidsinspectie heeft onderzoek gedaan naar deze app. Daar kwam uit dat deze app een even hoog beschermingspercentage biedt als de pil.

Echt waar?

Ja. Echt. Kijk maar naar de cijfers. De pil beschermt voor 99,5% tot 99,9%. Maar in de praktijk liggen die cijfers een stukje lager, omdat iedereen wel eens een pilletje vergeet. Als je dat meerekent, ligt het percentage op 91 of 92%. De app is in 93% van de gevallen effectief. En daarbij moet nog verteld worden dat 7% van de vrouwen die zwanger werden ondanks het gebruik van de app, dit deed door zelf een fout te maken. Bijvoorbeeld door onbeschermde seks op een vruchtbare dag. Slecht een half procent van de vrouwen werd zwanger door een fout in de app.

Lees ook: Verplichte anticonceptie bij incompetente vrouwen?

Maar?

Wil je graag van de pil af? Ik denk dat dit zeker het proberen waard is. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je dus elke dag je temperatuur moet meten ‘s ochtends. Daarnaast moet je op vruchtbare dagen geen seks hebben, of toch met een condoom als je niet zwanger wil worden. Als je juist wel graag zwanger wil worden, biedt deze app denk ik ook een mooie uitkomst!

Wat denk jij? Het proberen waard?

Lees hier meer blogs over anticonceptie (zonder hormonen).

Bron: NSMBL  –   Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen