Waar ben je naar opzoek?

Gezin adopteert meisje zonder armen en benen

1 minuut lezen Marian Alons
Gezin adopteert meisje zonder armen en benen

Na twee dochters en een geadopteerd zoontje, adopteerden deze Amerikaanse ouders ook een meisje zonder armen en benen. Moeder Adrianne: “Toen we haar voor het eerst zagen, wisten we dat ze bij onze familie moest horen.

Het meisje Maria kwam een half jaar na haar geboorte in een weeshuis in de Filippijnen terecht. Door de aangeboren handicap, konden haar biologische ouders niet voor haar zorgen. Het meisje betekent heel veel voor haar nieuwe ouders. “We leren zoveel van haar,” aldus mama Adrianne.

Samen met hun drie kinderen gingen Adrianne en haar man Jason naar de Filippijnen. Daar kwamen ze Maria tegen en ze waren meteen verkocht: “Haar lach was prachtig. We wisten dat ze bij onze familie moest horen.

Lees ook: Marlou neemt vrijwillig afstand van haar gehandicapte zoontje Tim (6)

Alhoewel Adrianne en Jason van tevoren niet hadden bedacht om een gehandicapt kind te adopteren, was dit voor hun toch een heel goede keuze. Ook al hadden ze geen idee hoe ze een kind met een handicap moesten opvoeden. Adrianne: “Ze is niet anders dan andere kinderen. Ze doet dezelfde dingen, maar dan op haar eigen manier.”

Gelukkig went Maria snel aan Amerika en leeft ze nu een zo normaal mogelijk leven. Zo vindt ze het erg leuk om te kleuren. Haar ouders hebben een speciaal mondstukje waar stiften in kunnen, “zo kan zelf kleuren en vermaakt ze zich urenlang.”

Haar familie had nooit gedacht dat hun leven zó zou veranderen sinds de komst van Maria. “Ze leerde ons om kleine dingen te waarderen. We beseffen ons dat we veel meer kunnen dan we vaak denken.”

Bron foto’s: Facebook van Stewart Family

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen