Waar ben je naar opzoek?

Een Gender Reveal party

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Een Gender Reveal party

gender reveal party idee

Ik en mijn man zijn feitelijk gezien tegenpolen. Zo is hij introvert, ik extravert, hij een echte bouwvakker, ik een ‘meisje- meisje’ en hij de eeuwige BOB, terwijl ik (als ik niet zwanger ben) best wel een biertje of wijntje kan lusten. Maar er zijn twee dingen die we gemeen hebben: zo houden we beiden van een geintje én een feestje.

En laat het geslacht van ons aankomende baby’tje nu en klaarblijkelijk een compleet ‘normale’ reden zijn om ongegeneerd de hele familie bij elkaar te roepen voor taart, hapjes en drankjes. Het was namelijk tijd voor onze gender reveal party en wat hebben we genoten!

De gender reveal party

Voor wie het nog niet kent; dit is een concept, overgewaaid uit Amerika (hoe kan het ook anders) en de naam zegt eigenlijk al genoeg. Het is een feestje waarop aanstaande ouders het geslacht van hun ongeboren kindje bekend zullen maken.

Dit kan op verschillende manieren, zoals: een ballon met daarin roze, of blauwe confetti, een doos met gekleurde heliumballonen en de meest bekende methode momenteel; de taart. Pinterest staat er vol mee.

In de essentie draag je als ouder zijnde een gesloten envelop met het geslacht van jullie kindje er in over aan de bakker. Deze bakt een taart waarvan de vulling de kleur zal zijn wat past bij het geslacht van de baby. De ouders snijden de taart aan et voila! Hysterie, enthousiasme en feest alom. Geweldig, dus!

Geintje!

Dit leek ons dus ook wel wat, een taart. Alleen, zoals ik al eerder zei; wij houden dus stiekem ook wel van een geintje. Ons plan was dan ook om er voor te kiezen om het geslacht zelf wel al te weten. Iets wat zorgde voor veel ge-vis door de brandende nieuwsgierigheid van onze familie.

De taart kwam er sowieso, alleen in plaats van de gebruikelijke roze OF blauwe kleur. Kozen wij voor een taart die zowel roze als blauw zou zijn. Lekker verwarrend!

De echte reveal vond plaats door middel van dit filmpje! En O wat hebben wij genoten van de verontwaardigde, verbaasde en bovenal de ongeduldige reacties tijdens het (welgeteld) 6 minuten durende ‘event’.

Asociaal?

Een gender reveal party? Sommige vinden het onnodig, hysterisch, overdreven, of zelfs asociaal(?). Wij, aan de andere kant, zijn om! Het idee, de spanning, de aankleding en het feit dat wat het geslacht ook word; iedereen door de nieuwsgierigheid zo enthousiast heeft gereageerd. Het is een topmiddag geweest. Dat mag duidelijk zijn.

Gender Reveal party

Gender Reveal party

Wat zal het worden?

De taart aansnijden

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties
 • Tineke zei

  Volgende week donderdag ontdekken wij het geslacht van onze baby! We hebben alleen de toekomstige opa`s en oma`s bij ons uitgenodigd die avond, maar vertellen het geslacht wel op een bijzondere manier. Leuk om te lezen hoe jullie dit hebben gedaan!
  Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen