Waar ben je naar opzoek?

Freek Vonk, ik ben een beetje verliefd!

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Freek Vonk, ik ben een beetje verliefd!

Het kwam als donderslag bij heldere hemel. Gewoon op een dag dat ik met de kinderen televisie keek. Ik had je naam al wel eens horen vallen. Op het schoolplein. In de supermarkt. Gewoon, zo tijdens het keuvelen met andere moeders.

Ik wist dat je een leuke vent moest zijn, tenslotte bleek je regelmatig het gesprek van de dag. Maar dat ik zo getroffen zou worden, had ik niet verwacht!

Uit de hand gelopen kampvuur

Die armen, die guitige lach, die lijzige, herkenbare stem. Freek jij hebt een vonk in mij laten ontvlammen tot deze meer leek op een uit de hand gelopen kampvuur op de Veluwe.

Jij bent de reden geworden dat op zondagochtend opgewekt mijn bed uit kom. Het bewijs dat Orange is the new Black niet het enige programma is wat je bingewatchen kan. De oorzaak dat dinoplaatjes in dit huishouden niet meer weg te denken zijn en geloof het of niet: jij bent het beschuitje wat ik graag naast de eerste cappuccino van de dag zou willen zien.

Lees ook: Dinoplaatjes: zullen we onze kinderen weer zelf laten sparen?

Maar ik ben niet alleen. God mag het weten. Ik zal moeten concurreren met al het overige schoolplein-oestrogeen om een plek in één van jouw shows te bemachtigen. Zelfs al krijg ik het verzoek om te kijken naar monstertrucks, of een K3 concert. Dat is toch meer iets voor de vaders? Vindt je ook niet Freek? Tenslotte zit er toch niemand echt te wachten op huppelende schoolmeisjes die dolgraag naar ‘lollypop-land’ gaan, of zingen over hun liefde voor Leonardo Di… what’s his face? En die grote, ronkende motoren met megawielen? Je reinste milieuvervuiling. Dat keur jij af, Freek. Dat weet ik zeker.

Hij is compleet zindelijk

Ik denk dat ik zelfs wel zou kunnen leven met je ietwat exotische keuze aan huisdieren. Al hoop ik dat je juist om jouw voorliefde voor vreemde wezens, geen problemen oplevert met mijn man. Je weet wel, wanneer we ooit samen zouden gaan wonen. Geen zorgen! Hij is compleet zindelijk, grotendeels afgericht en is makkelijk in leven te houden met pizza, bier, een Playstation en een bankstel waar hij comfortabel zijn balzak kan kratsen terwijl VI op televisie is. Hij zal in ieder geval niet aan je meubels knagen wanneer wij samen gaan vogelspotten in Zuid-Afrika, of diepzeeduiken op de Noordpool. Dit kan ik je beloven en anders bestaat er nog zoiets als een muilkorf, toch? Zoiets minimaal mag onze echte liefde geenszins in de weg staan.

Lieve Freek Vonk,

Kriebels in mijn buik, een warm gevoel wanneer ik een dinoplaatje zie en de eeuwige fantasie over samen liaan-slingeren in het regenwoud van Borneo. NPO is nog nooit zo spannend geweest!

Met al het liefs,

(Zo goed als) Elke huisvrouw in Nederland

Bron afbeeldingen: www.freekvonk.nl

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen