Waar ben je naar opzoek?

Eva en Jan Jaap verwachten na proces van acht jaar eerste kind

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Eva en Jan Jaap verwachten na proces van acht jaar eerste kind

Het is niet altijd makkelijk om kinderen ‘te krijgen’, ondanks alle mogelijkheden. Maar wat is er mooier om die droom na acht jaar toch in vervulling te zien gaan. Actrice Eva Duijvestein en cabaretier Jan Jaap van der Wal zijn zo gelukkig, nu Eva in verwachting is van hun eerste kind. 

Openheid

Met een fotoshoot en interview in LINDA maakt het stel bekend dat ze hun eerste kind verwachten. Dat Eva 31 weken zwanger is, is zeker niet vanzelfsprekend. In totaal heeft het proces acht jaar geduurd. De eerste vier was het stel bezig geweest met adopteren, de volgende vier jaar met het ziekenhuistraject.

Lees ook: Beyoncé wordt tweelingmama en verbreekt record met ‘I have three hearts’

Jan Jaap en Eva hebben geen geheim gemaakt van hun situatie. Jan Jaap sprak erover in één van z’n shows. Vervolgens stond in de Privé dat Jan Jaap traag zaad heeft, waarop Eva besloot er ook open over te zijn. “Met dit stuk wil ik het afsluiten” vertelt ze in LINDA.

Zwaar proces

Eva is uiteindelijk zwanger door intra-uteriene inseminatie, beter bekend als IUI. “Het was een ongelooflijk zwaar proces. Het bepaalt je leven volledig.” Maar Jan Jaap en Eva hielden de moed erin en maakte van elke ziekenhuisafspraak een uitje daar na afloop ergens koffie te drinken. En hoe gek het misschien ook klinkt, toen Eva aan het begin van de behandeling een miskraam kreeg, gaf dat haar ook hoop. Het kan dus toch, dacht ze.

Lees ook: Zo ziet zwanger zijn na ivf behandelingen eruit

IUI

Uiteindelijk is het met IUI dus gelukt om zwanger te worden. Maar wat houdt dat precies in? IUI wordt vaak ingezet als de zaadcellen niet overleven in het slijm van de baarmoedermond, of als de kwaliteit van de zaadcellen niet goed is. Bij IUI worden de zaadcellen door middel van een spuitje met een dun slangetje direct in de baarmoederholte gebracht. Dat het bij Eva en Jan Jaap is gelukt is best bijzonder, want de kans dat een IUI behandeling slaagt is ongeveer 10%. In dit artikel lees je meer over de IUI behandeling.

Bron: LINDA Nieuws , Ivf-site.nl

Bron beeld: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen