Waar ben je naar opzoek?

Eerste baby in Nederland geboren via eiceldonatie

1 minuut lezen Miranda

baby geboren via eiceldonatie in Nederland

Het Medisch Centrum Kinderwens laat maandag weten dat de eerste baby geboren is na eiceldonatie: moeder en dochter maken het goed!

De eerste gezonde baby

Tot nog toe moesten mensen die een eiceldonor nodig hadden en daarvoor geen bekende konden strikken, naar het buitenland. Inmiddels zijn er enkele lopende zwangerschappen ontstaan via de eicelbank van het Medisch Centrum Kinderwens in Leiderdorp en nu dus ook de eerste gezonde baby.

Anoniem doneren verboden

In Nederland is het verboden om anoniem sperma en eicellen te doneren. Volgens de wet Donorgegevens Kunstmatige Bevruchting krijgen kinderen die uit gedoneerde eicellen of sperma zijn ontstaan het recht om de donatrice/donor te leren kennen.

Vrouwen met kinderwens

Er zijn niet heel veel vrouwen die eicellen willen doneren. Een belangrijke reden hiervoor is dat zij een IVF-behandeling moeten ondergaan om eicellen te kunnen afstaan. Dat en het feit dat ze niet weten voor wie ze het eigenlijk doen, weerhoudt hen van doneren. Veel vrouwen met een kinderwens hebben geen of geen goede eicellen en hebben donoreicellen nodig. Het MC Kinderwens zoekt daarom vrouwen tussen 23 en 33 jaar tegen een passende onkostenvergoeding eicellen willen doneren. Op de website kan je hierover meer informatie vinden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen