Waar ben je naar opzoek?

Een kleine wereld als thuisblijfmoeder

2 minuten lezen gre Gre
Een kleine wereld als thuisblijfmoeder

Voordat ik kinderen kreeg en moeder werd van 5, werkte ik als kapster in een gezellige drukke kapsalon. Een heerlijk creatief en sociaal beroep! Altijd onder de mensen en met leuke collega’s. Nu is mijn wereld, als thuisblijfmoeder, een stuk kleiner geworden. Mijn ‘oude wereldje’ mis ik soms best wel.

Kleine wereld als thuisblijfmoeder

De contacten die je dan hebt zijn eigenlijk alleen de moeders op het schoolplein, de kassamedewerkster van de supermarkt en de pakketbezorger omdat online bestellen makkelijker is dan met 5 kinderen naar de winkels te gaan… Omdat je toch bijna niemand ziet is het makkelijk om ‘s morgens in je joggingbroek op school te verschijnen, niks aan jezelf te doen en zo je kids weg te brengen.

Dat is heel makkelijk ja. Maar ik weet, net zoals jullie dat weten, dat als je jezelf aankleed, je je haar doet en vergeet dat kleine beetje make-up niet, je je tien keer meer mens voelt dan wanneer je in je joggingpak blijft rondhangen. Maar voor wie doe je dat dan? Nou precies zoals ik het zei, voor jezelf, want ook jij mag er wezen!

Soms mis ik mijn oude leventje

Ik mis mijn sociale leven achter de stoel in de kapsalon regelmatig. Ik genoot van mijn werk en het contact met de mensen, het mooie was dat je mensen ook vaak weer terug zag na zoveel weken. Daardoor krijg je echt een band.

Mijn ‘oude wereldje’ mis ik dus best wel. Om mijn wereld langzaamaan weer te vergroten doe ik twee dagdelen per week vrijwilligerswerk; een ochtend en een middag. Ik ben gastvrouw/ aanspreekpunt bij het financieel trefpunt voor mensen met vragen op financieel gebied. Als de vraag duidelijk is verwijs ik de mensen door naar de juiste persoon die ze verder kunnen helpen.

Lees ook: 5x waarom ik een slechte thuisblijfmoeder ben

Thuis zitten of zelf actie ondernemen

Ik kan natuurlijk thuis gaan zitten maar ik kies ervoor om naar buiten te gaan, mijn sociale wereld weer te vergroten en ik vind het heerlijk om te doen. Doordat ik dit al bijna twee jaar doe, zie ik regelmatig mensen terug en dit bouwt net als in de kapsalon, ook weer een band op omdat ook hier mensen vaak niet eenmalig komen.

Mijn vrijwilligerswerk doe ik onder schooltijd; ik pas dit in binnen mijn gezinsleven. De eerste maanden ging mijn baby gezellig mee maar sinds kort gaat hij naar een gastouder. Dit is voor hem ook goed omdat hij anders 24/7 alleen mij ziet.

Vrijwilligerswerk

Ben jij bewust of onbewust thuis en mis jij je sociale contacten? Denk dan ook eens aan vrijwilligerswerk. Het brengt je veel! Vrijwilligerswerk geeft je sociale contacten maar ook een stap in de richting terug te keren op de arbeidsmarkt als dat voor jou haalbaar is.

In de gemeente waar ik woon wordt dit geregeld door een stichting die op allerlei gebieden vrijwilligers inzet. Ook werken ze nauw samen met de gemeente. Zoek je vrijwilligerswerk? Klop bij je gemeente aan en vraag wat de mogelijkheden zijn!

Gre
Gre

Hoi ik ben Gré, alleenstaande moeder van 5 kinderen in de leeftijd 12, 10, 9, 7 en een kleintje van bijna 1 jaar. De oudste 4 kinderen hebben dezelfde vader en we hebben gelukkig een goeie flexibele omgangsregeling.

Naast thuisblijfmoeder zijn, doe ik 1 à 2 dagdelen vrijwilligerswerk wat ik met ontzettend veel plezier doe.We leven op minima niveau maar met een beetje creativiteit is dat goed te doen. Je kunt mij ook volgen op Instagram!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar school op Curacao: zo hebben wij het geregeld!

  • 2 dagen geleden
  • 7 minuten lezen
Podcast

Wil je horen: 5x podcasts voor op (thuis)vakantie

  • 4 dagen geleden
  • 4 minuten lezen
Zomerse activiteiten

Waarom de zomer zoveel beter is nu kinderen ouder zijn

  • 6 dagen geleden
  • 6 minuten lezen