Waar ben je naar opzoek?

In een handomdraai knijpfruit maken

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
In een handomdraai knijpfruit maken

Knijpzakjes vinden ze bij mij thuis het einde. Je weet wel, die knijpzakjes met teveel extra toegevoegde suikers. En als ik al een gezond exemplaar heb gevonden dan zijn ze hartstikke duur. Heel af en toe mogen ze zo’n knijpzakje waar ze uren aan kunnen ‘lurken’ maar mijn voorkeur gaat uit naar de gezonde variant. Dan maar wat duurder.

Teveel suikers in knijpfruit

Een tijdje geleden kwam ik de Squooshi starters kit tegen. Vanaf dat moment hoefde ik niet meer na te denken over ongezonde of te dure knijpfruit (in hoeverre daar echt fruit in zit vraag ik mij nog steeds af). Met de Squooshi starters kit, bestaande uit herbruikbare knijpzakjes en een vulstation, vul je heel snel en makkelijk een knijpzakje. En uiteraard super gezond en goedkoop. De aanschaf is wat duurder maar dat heb je er zo uit. Vanaf nu alleen nog maar gezonde fruit knijpzakjes.

Do it yourself vulstation

Met de Squooshi kit kun je makkelijk fruit- en groentehapjes maken en de knijpzakjes gebruik je gewoon weer opnieuw. Ze zijn namelijk erg makkelijk schoon te maken. Er zijn zakjes die ook geschikt zijn voor de magnetron. Ideaal als je een groentehapje vooraf wil bereiden. Even opwarmen in de magnetron en klaar. De knijpzakjes kun je ook invriezen. Zo leg je een voorraad verse maaltijden aan en heb je altijd een verse maaltijd bij de hand.

Het vulstation heeft een capaciteit van 500 ml waarmee je de zakjes kunt vullen. In de maatbeker kun je de hapjes pureren. Dat gaat trouwens heel makkelijk met de Multiquick staafmixer van Braun.

Voordelen van de knijpzakjes

 • BPA-vrij
 • PVC-vrij
 • Lood-vrij
 • Ftalaat-vrij
 • Herbruikbaar
 • Geschikt om in te vriezen
 • Makkelijk en eenvoudig in gebruik, je neemt ze zo mee
 • Een aantal kunnen er in de magnetron (die niet in de magnetron kunnen mogen wel opgewarmd worden in warm water)
 • Het ziet er nog leuk uit ook!
 • Kinderen houden ze zelf vast
 • Ideaal om onderweg mee te nemen

Je kunt natuurlijk fruit gaan snijden en ze dat serveren maar vooral voor jonge(re) kinderen is dit een heel makkelijk systeem. Je maakt zo ook de eerste fruit- en groentehapjes en vriest ze in. Je hebt dan altijd een gezond fruit- en groentehapje.

>> De knijpzakjes zijn hier te koop.

Knijpfruit maken

Bekijk anders gewoon even het filmpje hoe wij het gebruiken!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
 • Dana zei

  Hai,
  Wat een slim idee! Hier een pertinente fruitweigeraar, alleen de knijpzakjes gaan erin maar ik vind dat geen fruitvervangers..
  Hoe krijg je de herbruikbare zakjes goed schoon?

 • Mariss zei

  Haihai

  Wat een super gezond en goed idee! Mijn zoontje is hier dol op en in de winkel rent hij dan ook echt meteen naar die
  Zakjes danoontje of fruit toe.
  Maar nu heb ik via deze site die zakjes gekocht perongeluk zonder vullstation kan ik deze ook los kopen?

  Liefs mariss

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Postnatale depressie

Postnatale depressie herkennen en hulp zoeken

 • 3 dagen geleden
 • 3 minuten lezen
Kids & Media

Educatieve spelletjes iPad tip: De Osmo Genius kit

 • 4 dagen geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

ADHD kind: medicatie of natuurlijke oplossing?

 • 1 week geleden
 • 4 minuten lezen