Waar ben je naar opzoek?

Een avondje uit in 30 stappen

3 minuten lezen denise Denise Meijer
Een avondje uit in 30 stappen

romantic-dinner

Een avondje uit met je partner. Oef…! Wat was dit vroeger gemakkelijk. Je kan het je vast nog wel heugen. Gewoon op een vrijdagavond om half negen, besluiten om samen even naar het casino te gaan. Of op een zaterdagavond met zijn tweeën de kroeg in te duiken, om de volgende ochtend pas weer je bed in te rollen. Dan sliep je uit tot ehm… de avond erop, waarna een shoarma-ontbijt volgde om de ‘dag’ eens goed te beginnen.

Als je eenmaal moeder bent, is een avondje uit zeker niet verboden. Sterker nog: een avondje uit is hartstikke goed voor lichaam, geest en je relatie. Het enige nadeel is dat het iets meer voorbereiding kost dan voorheen.

Niet dat dit ons zal tegenhouden, want het is het waard om een avondje niet over je schouder te hoeven kijken of de kinderen het restaurant niet afbreken. Hoe fijn is het ook om simpelweg een restaurant uit kunnen zoeken waar GEEN speelhoek aanwezig is? Dat is ook wel eens fijn!

Maar goed: Love2bemama, zou Love2bemama niet zijn als we je niet – en met alle liefde – op weg zouden proberen te helpen naar een welverdiend uitje voor twee.

Lees ook: De deur uitgaan met een peuter (in 30 stappen)

Keep on reading voor een avondje uit in ‘slechts’ 30 stappen.

 1. Regel een oppas.
 2. En een reserve, mocht oppas één onverhoopt de Mexicaanse griep onder de leden krijgen.
 3. En nog één voor als ook deze plotseling iets teveel last krijgt van haar ingegroeide teennagel (nee, we laten niets aan het toeval over!).
 4. Maak een reservering. Tenslotte is het niet gemakkelijk om een restaurant te vinden die maximaal op een half uur van huis verwijderd is (in verband met noodgevallen), je niet alsnog de gehele avond tussen de krijsende kinderen zit en ook nog eens lekker kan eten.
 5. Zoek een outfit bij elkaar die niet onder de vlekken/ gaten/ grasplekken, of babyspuug zit.
 6. En –daar gaan we weer- een reserve. Voor wanneer één van bovenstaande zaken tien minuten voor vertrek alsnog op je nieuwe, brandschone, zwarte jurkje terecht komt (en dat gaat gegarandeerd gebeuren, geloof me).
 7. Schrijf jullie telefoonnummers op voor de oppas. Zodat deze jullie kan bereiken wanneer dit nodig is.
 8. Sla haar nummer op. Zodat jullie (en dan vooral mama) HAAR kunnen bereiken wanneer je behoefte hebt aan de 1000ste update over de kinderen.
 9. Dat gezegd hebbende: LAAD. JE. TELEFOON. OP.
 10. Geef jezelf een onderhoudsbeurtje. Dat wil zeggen; scheren, haartjes wassen, scrubben en de nagels lakken. Ja, dit is een uitdaging en de nagellak eindigt waarschijnlijk o-ve-ral, behalve op je nagels. Maar dat terzijde: het eindresultaat is vast bevredigend. En anders heb je het in ieder geval geprobeerd. Kudos!
 11. Ga de avond er voor niet te laat naar bed. Want kinderen en even bijslapen? In je dromen! En het is niet zo lollig als jullie beide in slaap vallen in het knoflookbotersoepje vooraf.
 12. Begin ruim van te voren met omkleden/ opmaken enzovoorts.
 13. Dat is hierom: je gaat gegarandeerd een stuk of.. uhm.. 100 keer onderbroken worden door de peuter aan je been, de kleuter die moet poepen, of de baby die echt geen tien minuutjes kan wachten op het flesje. Je bent gewaarschuwd.
 14. Negeer je man, wanneer hij zeurt dat hij op je moet wachten. Dit is een vrouw haar gegeven recht. Own it! Al is het maar om je neushaar te epileren. Weet hij veel…
 15. Wens de babysitter veel plezier.
 16. Kus de kinderen.
 17. Vertel haar nog één keer waar ze alles kan vinden.
 18. Kus de kinderen nog een keer.
 19. Vraag aan de oppas of ze zeker weet dat ze het kan vinden.
 20. Nog één laatste knuffel dan.
 21. Ja, een nannycam is, hoe verleidelijk ook, over het algemeen een slecht idee.
 22. Thuisblijven is geen optie.
 23. Trek de deur achter je dicht.
 24. Geniet!
 25. Haha! Zo makkelijk gaat dat dus niet.
 26. Zet het geluid van je telefoon aan, maar laat deze in je tas zitten.
 27. Weersta de drang om, om de vijf minuten te kijken of je een noodoproep gemist hebt ook al staat je ringtone op standje gehoorgestoord.
 28. Praat ook eens over wat anders dan de kinderen.
 29. Drogeer jezelf met een goed glas wodka (of vijf) wanneer punt 24, tot met 28 niet mogelijk blijken te zijn.
 30. En… geniet!

Lees ook: Dronken moeder zet 9-jarig meisje achter het stuur…

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen