Waar ben je naar opzoek?

Doutzen Kroes worstelt met werk en moederschap

1 minuut lezen Love2BeMama Love2BeMama
Doutzen Kroes worstelt met werk en moederschap

Als moeder heb je zoveel ballen hoog te houden. Het lijkt soms een onmogelijke klus en je wil niemand tekort doen. Niet je partner en kinderen maar ook niet jezelf. Toch zetten we onszelf te vaak op de laatste plek en ervaren we een overweldigend schuldgevoel. Zelfs als je Doutzen Kroes heet is de balans tussen werk en moederschap heel moeilijk.

Werken = me-time

Doutzen uploade een emotionele vlog vanuit Mexico. Ze is daar voor werk maar plakte er ook een dag extra bij aan om even ‘rust’ te krijgen. Bij te komen als moeder van alle hectiek thuis en om, na haar werk, weer opgeladen thuis te komen. Ondanks dat ze deze dag rust zo nodig heeft voelt ze zich eenzaam en loopt ze over van schuldgevoel. In haar vlog is ze hier heel openhartig over en kan ze haar emotie niet onderdrukken. Ze vindt het moeilijk om het werk en moederschap te combineren.

De gewone dingen

Ze zegt in haar vlog dat haar werk zowel een zegen als een vloek is. Haar werk is voor haar ook me-time, even weg zonder kinderen en weer opgeladen thuiskomen. Maar ondanks dat ze van haar werk houdt vindt ze het zo moeilijk om de juiste balans te vinden. Als ze thuis is kijkt ze uit naar haar werk maar als ze weg is dan denkt ze aan wat ze thuis heeft en daar wordt ze emotioneel van. Ze mist dan juist de gewone dingen: een ontbijtje maken voor haar kinderen en het knuffelen.

Nog meer schuldgevoel

Tijdens haar werktrips heeft ze ook een haat-liefde verhouding met FaceTime. Aan de ene kant wil ze haar gezin graag zien maar het zou soms makkelijker zijn om geen contact te hebben. Als ze weer contact met ze heeft gehad voelt ze zich nog schuldiger.

Haar man Sunnery is bij de kinderen als ze er niet is. Daar is ze dankbaar voor en ze uit haar respect naar vrouwen die het altijd alleen moeten doen.

6 signalen dat je een betere moeder bent dan je denkt

Er zijn dagen dat ik het moederschap zwaar vind ik en ik vind dat ik geen goede moeder ben. Als ik mijn kinderen hoor lachen en ze zeggen tegen mij ‘mama ik hou van jou’ dan voel ik mij intens…

  • Love2BeMama

Photo by Tom Dahm from Pexels

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Nieuwsflits

Onderzocht: dochters kosten veel meer geld dan zonen

  • 1 uur geleden
  • 1 minuut lezen
Relatie & Seks

Ik ben een moeder en ik masturbeer…

  • 5 uur geleden
  • 4 minuten lezen
Geldzaken

Tips kinderen om leren gaan met geld

  • 1 dag geleden
  • 2 minuten lezen