Waar ben je naar opzoek?

Donorkinderen zoeken steeds vaker hun biologische papa

1 minuut lezen Marian Alons
Donorkinderen zoeken steeds vaker hun biologische papa

Steeds meer donorkinderen zijn op zoek naar hun biologische vader en laten hun DNA onderzoeken op zoek naar de spermadonoren. Het aantal zoekende kinderen is meer dan verdubbeld, ten opzichte van vorig jaar. Van ongeveer 90 kinderen naar 214!

Veel donorkinderen weten niet dat ze donorkinderen zijn. Ze zijn geboren uit anoniem donorzaad en hebben geen idee wie hun vader is. Beleidsmedewerker Hans van Hooff: “De KID-DNA Databank krijgt steeds meer bekendheid door donorkinderen die wél weten hoe de vork in de steel steekt en daarmee in de publiciteit komen.”  Het afgelopen jaar hebben 214 kinderen zich ingeschreven bij de Fiom KID-DNA Databank.

In 2010 werd de databank opgericht. Sinds de oprichting hebben ruim duizend kinderen zich ingeschreven in de hoop hun biologische vader te vinden. De donorkinderen leveren hun DNA in en dit wordt onderzocht in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Hier wordt gekeken of hun DNA overeenkomt met een van de profielen van de spermadonoren.

Lees ook: Geen sperma wel een kind? Er is hoop! (buiten een zaaddonor om)

Gelukkig schrijven steeds meer donoren zich in voor zo’n DNA-test. Ze beseffen ook hoe belangrijk het is voor een kind om te weten wie hun biologische vader is. Tot 2004 doneerden de spermadonoren vaak anoniem. Hierdoor weten zo’n 40.000 kinderen niet wie hun échte papa is.

Bron: Nu.nl

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen