Waar ben je naar opzoek?

Dingen die ik als kind deed…en nog steeds doe

2 minuten lezen Jeanine van Brummen
Dingen die ik als kind deed…en nog steeds doe

Ik ben inmiddels 23, volwassen heet dat. En voor het grootste deel klopt dat ook wel: ik heb een studie afgerond, ben aan het werk, kan mijn eigen boontjes doppen. Maar er blijven toch dingen, gewoontes, hobby’s, die ik als kind deed en die ik niet los kan laten. Herkenbaar?

1. Kleuren

Tegenwoordig kunnen we het mooi verbloemen – de winkels puilen uit met kleurboeken voor volwassenen – maar je moet toegeven dat je het gewoon doet om dat gevoel van kind zijn weer even terug te krijgen. En daar is niks mis mee!

Lees ook: Heerlijk om zelf weer kind te kunnen zijn!

2. Patronen/gezichtjes zoeken

Je weet wel, in de tegels op de wc, in wasmanden met van die gaatjes, in gekke behangetjes, eigenlijk overal. Vroeger ging je dan met je kleine vingertje even over dat patroontje of gezichtje. Tegenwoordig weet ik me aardig in te houden, maar de patroontjes en gezichtjes doemen nog steeds overal op!

3. Bouwen met de DUPLO/LEGO

Jaa! Met neefjes kan het weer! Hele huizen bouw ik voor ze. En op verzoek ook treinstations, havens, paardenstallen, bushaltes, planeten…

4. Stoeptegels

Alleen op de witte strepen lopen van een zebrapad, niet op de lijnen tussen de tegels gaan staan, we all did that! Ik doe het stiekem nog wel eens. Niet heel opvallend, ik loop niet als een lompe koe over het zebrapad (oké, soms ook wel, als er niemand kijkt) maar ik kijk toch altijd even naar beneden.

5. Gekke geluidjes maken

Zeker als ik samen ben met mijn vriend, hoor je onafgebroken gekke stemmetjes, lachjes, kuchjes (of hele hoestbuien) en geluiden. Gewoon, omdat het kan. En leuk is.

Lees ook: De beste relatie tip EVER!

6. Verhalen verzinnen

Vroeger gebruikte ik daar Barbies of Playmobil voor. Ik kon hele verhalen bedenken die het niet slecht hadden gedaan als soap op tv. Nog steeds vind ik het leuk om bijvoorbeeld het leven van iemand met wie ik in de trein zit te bedenken. Of mijn eigen leven in mijn hoofd eens een andere draai te geven. Even fantaseren, heerlijk toch?

 

7. Rozijnen uit een krentenbol

Echt, ik pluk er nog wel eens 1 of 2 uit voordat ik aan de rest van de bol begin. Ook ontleed ik gebakjes nog helemaal (zeker tompoucen), eet ik nog eerst de randen van het ligakoekje op en bewaar ik het lekkerste tot het laatst.

Welke dingen doe jij nog steeds? Deel het in de comments!

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen