Waar ben je naar opzoek?

Deze oefeningen kunnen helpen bij het naar bed gaan van je kinderen

2 minuten lezen Marian Alons
Deze oefeningen kunnen helpen bij het naar bed gaan van je kinderen

Kan jouw kind slecht stilzitten en is het een echte spring in het veld? Misschien bieden deze relax-oefeningen dan een oplossing! Yoga kan ervoor zorgen dat je kind rustig wordt en gefocust. Probeer deze oefeningen en laat weten of het helpt!

Lees ook: Hoe mijn dochter van 9 mij leerde mediteren

Creëer de juiste sfeer

Zorg ervoor dat je het juiste sfeertje creëert. Doe de kinderen in bad en kijk of ze rustiger worden met of zonder dat jij erbij in stapt. Dim de lichten en doe alle afleidingen weg. Doe alle speelgoed, telefoon en andere geluid- of lichtgevende dingen eventjes uit het zicht. Wel kun je een zacht muziekje opzetten als je denkt dat dat werkt bij jouw kinderen.

Raak je tenen aan!

De eerste oefening is een rekoefening. De bedoeling is dat je kinderen voorover buigen en hun tenen aanraken. Blijf een poosje zo lekker hangen. Moedig ze aan om hun armen, nek en hoofd lekker losjes te laten hangen.

Neerwaartste hond

Vanaf de eerste oefening rollen we in nummer twee. Lopend op handen totdat ze in een hondenhouding staan. Nu leg je ze uit dat ze mogen rusten als een stille hond. Niet blaffen, want we willen de andere hondjes, jouw jongere kinderen die op bed liggen, niet bang maken.

Stretch je nek

Nu mag je kind gaan zitten op z’n bips of op z’n knietjes. Breng je oor naar je schouder en rust zo eventjes uit voor een paar ademhalingen. Dan breng je je andere oor naar je andere schouder. Ook daar rust je eventjes uit.

Kus je knie?!

Weer een strekoefening! Doe één been recht vooruit en vouw je andere been als een soort vlindervleugel. Rijk met je vingers naar je uitgestrekte been, zo dicht mogelijk bij je tenen. Probeer of je je knie kan kussen en houdt de houding eventjes vast.

Benen omhoog

Zoek de dichtstbijzijnde muur en doe je benen tegen de muur. Zorg ervoor dat je bips ook tegen de muur aan zit. Niet trappelen, maar gestrekte benen.

Slapende ster

Als laatste ga je plat op je rug op de grond, of op bed liggen als een slapende ster. Benen en armen dus gespreid. Voel jezelf vliegend door de lucht.

Alle nieuwe (bedtijd)-oefeningen hebben geduld nodig, dus het kan even duren voordat je ze onder de knie hebt. Neem er dus de tijd voor!

Veel slaapplezier! 

Bron informatie & bron afbeeldingen: Huffington Post

Bron hoofdafbeelding: Flickr

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen