Waar ben je naar opzoek?

Dé 10 geboden voor een jongensmoeder (van haar zoon)

1 minuut lezen denise Denise Meijer
Dé 10 geboden voor een jongensmoeder (van haar zoon)

Onze kleine jongetjes…
Op een dag worden ze groot, maar nu nog even niet e
n iedere mede-jongensmoeder weet waar ik over praat als ik zeg dat het ‘hebben’ van een jongetje het ouderschap op zoveel vlakken zoveel mooier maakt. Misschien JUIST wel, omdat een hoop van het ‘jongen zijn’, ons vrouwen zo onbekend is.

Vaak stuiten we op onbegrip om het ruwe karakter van (de meeste) knullen. Zitten we met onze handen in het haar om kapotte broeken, grasvlekken en een hechting (of twee). En laten de eeuwige fascinatie van een jongen met zijn penisje niet vergeten.

Gelukkig is het voor ons ervaren jongensouders allemaal al snel redelijk duidelijk. En om het voor omstanders, jongensmama’s in spe en andere ‘onwetende’ wat makkelijker te maken:

Die 10 geboden van een jongen die elke jongensmoeder moet kennen:

 1. Gij zal mij laten spelen, ravotten en kliederen.
 2. Gij zal me niet constant op mijn huid zitten over mijn drukke gedrag.
 3. Gij zal accepteren dat ik moeilijk constant op mijn kont kan blijven zitten.
 4. Mijn penis is een wonder. Zo behandel ik deze ook vanaf het moment dat ik deze ontdek en gij zal uzelf er mentaal op voorbereiden dat ik vind dat iedereen van dat ‘wonder’ mag meegenieten.
 5. Gij zal uzelf bekend maken met de nabijgelegen eerste hulp, huisartsenpost, bloed en akelige wondjes. Voor het geval dat.
 6. Ik maak mijn kleding vies, kapot en raak zelfs wel eens wat kwijt. Gij bent dus juist op de hoogte van wasvoorschriften, kledingreparatie en grootschalige zoekacties naar schoenen, sokken en overige kledij.
 7. Gij zal accepteren dat de wc voor alles wordt gebruikt, behalve om raak te plassen.
 8. Gij zal mij voorzien van (meer dan) voldoende eten.
 9. Gij begrijpt dat ALLES KAPOT KAN!
 10. En dat ik onvoorwaardelijk van je houd. Zelfs al heb ik je zojuist geprobeerd neer te schieten met een banaan

En vergeet vooral niet: het jongetje is een constante afwisseling van uitdaging, gevolgd door immens veel momenten gevuld met ladingen aan onvoorwaardelijke, onvervalste liefde en situaties waarbij de rollen behang niet aan te slepen zijn.

Desalniettemin is elk moment zo waardevol en elke extra grijze haar dus dubbel en dwars waard! We zouden onze knullen voor geen goud willen missen.

Bron beeld

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen