Waar ben je naar opzoek?

Daten met een alleenstaande moeder: ze zijn geweldig!

3 minuten lezen Femke
Daten met een alleenstaande moeder: ze zijn geweldig!

daten met een moeder

Lief vrijgezellig mannelijk Nederland. Ergens snap ik jullie wel hoor. De angsten die jullie hebben betreft het daten van alleenstaande moeders. Van het woord alleenstaand gaan de nekharen al recht overeind staan.
Het woord heeft een bepaalde lading. Het wordt door velen geassocieerd met alleen/eenzaam en dus ook een beetje met zielig. Maar geloof mij, hoe zwaar het ook kan zijn (dat mag ik niet ontkennen), zielig vinden wij onszelf niet. Eigenlijk zijn wij alleenstaande moeders de top-notch, het neusje van de zalm, de kers op de taart, de top of the bill!

In dit stukje zal ik jullie, met een fijn staaltje omdenken en uitleg, laten zien dat de angsten die jullie koesteren compleet ongegrond zijn. Het zou toch jammer zijn de vrouw van je dromen mis te lopen omdat je je raad laat geven door angst?! Komt ‘ie:

‘Ik zal nooit op nummer 1 staan.’
Het klopt wat je denkt! Wij zullen in eerste instantie altijd bezig zijn met iemand anders. Ons kind wel te verstaan. Maar dit betekent niet dat wij niet kunnen en willen zorgen voor jou. Ons hart is groot genoeg om ook jou een plekje te geven. Je zal nooit op numero uno staan, hoe fijn is dat?! We zullen je namelijk nooit tot in den treuren claimen. Daar hebben wij gewoonweg geen tijd meer voor én geen zin meer in. Last van bindingsangst hoef je dus nooit te hebben.

‘Daar gaat mijn vrijetijd.’
What?! Lief vriendje, je komt om in de vrijetijd. In de tijd dat wij alleenstaand zijn geweest hebben wij een leven voor onszelf opgebouwd. Meer dan ooit waarderen wij de tijd die wij kunnen doorbrengen met vrienden, onze kinderen en hobby’s. Dit geven wij echt niet zomaar op. Wij vinden het heerlijk om tijd met jou door te brengen maar de terug gewonnen tijd voor onszelf zullen we niet zo snel opgeven. Trust me!

Ik wil geen stiefvader of bonus-papa zijn.’
Liefje, dat word je ook helemaal niet. WIJ zijn de opvoeders van onze kinderen. Met een beetje mazzel zien onze kinderen hun vader ook geregeld. Wat je met die waanzinnige vrouw er wel gratis bij krijgt zijn de extra knuffels, stoeipartijtjes, kusjes, lachjes, plezier en heel veel liefde. Je zult vooral die gezellige en leuke vriend van Mama zijn, meer niet.

‘Ik wil (nog) geen gezin’
Dit valt natuurlijk een beetje onder het vorige kopje. Wat ik hier wil zeggen is dat wij niet per direct ons gezin willen uitbreiden met meer kinderen. Misschien dat wij het in de toekomst nog wel willen, maar het móeten is er echt wel van af. We zijn vooral op zoek naar fijn gezelschap. Niet naar gezinnetje 2.0.

‘Ik wil moeten jagen, geen wanhopig hoopje moeder.’
Ok. Ik weet dat sommige mannen het een turn off vinden dat de vrouw in kwestie al eens “gebruikt” is voor ons “oerdoel”. Het is nu eenmaal de aard van veel beestjes: jagen, veroveren, bezwangeren. En in veel gevallen ook nog: de benen nemen. Mannen zijn jagers; feit. Geloof mij! Jagen zul je moeten bij een alleenstaande moeder. Zoals ik al eerder zei, we stellen onze vrijheid tegenwoordig zeer op prijs! Ons “oerdoel” (het baren van kinderen) hebben wij al bereikt. Daar hebben wij je dus niet meer voor nodig. Wil je ons veroveren (en misschien bezwangeren) dan zul je moeten jagen, als een malle! We zijn al eens ten prooi gevallen. We hebben kunnen vluchten en laten ons écht niet zomaar weer vangen. Uiteraard laten wij ook niet zomaar iemand het leven van onze kinderen binnen wandelen. Dus mocht het je lukken ons te vangen, vat dat dan maar op als een compliment van wereld formaat! Dan ben je pas écht een geslaagde jager.

‘Moeders zijn minder aantrekkelijk.’
Wat vindt je dan van een soldaat die een speld ontvangt? Voor alle missies die hij heeft volbracht. Zo zou je ons ook kunnen zien. We earned our stripes. Ons lichaam laat zien dat wij een wonder hebben verricht. En dat maakt ons mooier dan welk streep- en putloos, maatje-34-dragend supermodel dan ook. Het maakt ons super sexy! Wees trots op jouw lieve en prachtige vriendin om het feit dat zij zo iets moois heeft klaar gespeeld.

Het moge duidelijk zijn. Alleenstaande moeders zijn ideale vrouwen om mee te daten, om een toekomst mee op te bouwen. Ze zijn zelfredzaam, sterk, weten wat zij willen, staan in hun kracht en zijn onwijs aantrekkelijk. Over het algemeen hebben wij het allemaal prima voor elkaar. Wil je daten met een echte power vrouw en wonder woman? Gooi de angsten van je af en date eens met een alleenstaande moeder!

Lees ook: Voordelen van het alleenstaand ouderschap, ja echt!

Reacties
 • Sterre zei

  Wat is dit super leuk geschreven!! heb er echt van genoten ga hem meteen even delen!

 • Mandy zei

  Femke, wat een geweldig blog weer!! Trots op je. X Mandy en Lynn

 • bobbiaan mammen zei

  Ja jammer dat als je wat zoekt mijn gezondheid een grote rol speelt dat ze liever iemand hebben die gezond is en niet iemand die een geamputeerd been heeft maar ja zal altijd wel zo blijven maar een goed stuk

  • Femke zei

   Wat vervelend dat je dit jouw ervaring is Bobbiaan Mammen. Snap wat je bedoeld te zeggen, zelf ben ik chronisch ziek (diabetes). Het kan soms beangstigend werken op de ander.
   Probeer in jouw kracht te staan. Dat jij niet jouw geamputeerde been bent maar een levensluchtige vrouw die ontzettend veel te bieden heeft. Want dat heb je! Zolang jij gelukkig bent en dit uitstraalt zullen mannen/vrouwen eerder door de ‘gezondheidsproblemen’ heen kunnen prikken. Laat maar zien dat jij kick-ass bent, ook met één been!
   Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen