Waar ben je naar opzoek?

Caissière snapt niet dat meisje bruine pop wil kopen. Ze legt het even haarfijn uit.

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Caissière snapt niet dat meisje bruine pop wil kopen. Ze legt het even haarfijn uit.

Dat kinderen slimmer zijn dan we denken, dat weten we eigenlijk wel. Dat kinderen ons volwassenen soms zo lekker op onze nummer kunnen zetten, vind ik nog leuker. Dit kleine meisje deed dat en ik vind haar een held.

Het kleine meisje is Sophia. Haar mama Brandi en papa Nick hadden haar gezegd dat ze een cadeautje mocht uitkiezen als ze een hele maand zou poepen op het potje. Zo gezegd, zo gedaan, na een maand had Sophia haar cadeautje bij elkaar gepoept. En dus: op naar de winkel.

Lees ook: Deze zindelijkheidstruc is briljant!

Daar zocht Sophia een mooie pop uit. Volgens Brandi was dat geen verrassing, Sophia is zo’n beetje obsessed met poppen. De keuze viel op een pop in een dokters pakje, inclusief witte jas en stethoscoop. En…de pop had een bruine huidskleur.

Caissière

Bij de kassa begon de caissière een gesprekje met Sophia. “Ga je naar een verjaardag?” begon ze. Brandi en Sophia staarde haar kort aan en gaven geen antwoord. Maar de caissière gaf niet op. Is die pop voor een vriendinnetje?” probeerde ze nog eens. Sophia staarde haar nogmaals aan en Brandi legde uit dat Sophia de pop kreeg omdat ze zindelijk was geworden.

De caissière keek wat verward naar Brandi. Tegen Sophia zei ze: “Weet je zeker dat je die pop wilt lieverd?” Sophia antwoordde: “Ja, graag!” De caissière ging verder: “Maar ze lijkt helemaal niet op jou! We hebben een heleboel andere poppen die veel meer op jou lijken.” Brandi begon meteen te koken van woede. Maar voordat ze iets kon zeggen, gaf Sophie al antwoord: “Ze lijkt wel op mij. Ze is een dokter, net als ik. Ik ben een mooi meisje, net als zij. Zie je haar mooie haar? En haar stethoscoop?”

Lees ook: Zijn kinderen racistisch?

Van dat antwoord had de caissière niet terug, dus besloot ze het er maar bij te laten. Voor Brandi was dit het bewijs dat kinderen niet geboren zijn met het idee dat huidskleur een verschil maakt. “Huid komt in verschillende kleuren, net zoals haar en ogen en elke kleur is mooi.” eindigt ze haar post op Facebook.

Bron: NSMBL

Bron hoofdbeeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen