Waar ben je naar opzoek?

Een brief aan de vrouw die geen tieten blieft

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Een brief aan de vrouw die geen tieten blieft

Beste Femke Sterken,
Ik heb even getwijfeld of ik je met naam en toenaam zou gaan noemen, maar aangezien je ook geen moeite had om jouw brief aan de borstvoedende moeder zonder gene te ondertekenen met je naam; ach dan kan het best… Laat ik het er maar op houden dat ik het in dit geval geoorloofd vindt om je naam te gebruiken. Hoewel ik deze brief (voor het gemak) even omdoop tot:

Een brief aan de vrouw die geen tieten blieft.

Iets wat ik trouwens (oprecht!) verbazingwekkend vind.
We leven in 2017 en laat ik het zo zeggen: Tieten zijn er genoeg!

Tieten in bikini, tieten in iets-te-laag-uitgesneden topjes, vier tieten aan het tongen op de LINDA cover nota bene, neptieten, grote tieten, kleine tieten, mooie tieten (alle tieten zijn mooi)… We zien deze tieten op het strand, op billboards, in onze favoriete serie, in een lievelingsfilm, in de sauna of gewoon op de camping… We kijken er naar maar kijken er nauwelijks nog van op.

Lees ook: 7x borstvoeding promoten doe je NIET zo

Maar er is dus één uitzondering, want tieten waar melk uitkomt? JAK!

Deze tieten moeten verborgen blijven. Onder een sjaal, doek, of wat menig mens betreft met een KOMO-vuilniszak als dat toevallig de enige beschikbare vorm van bedekking is. Alles om die ene tiet, die overigens naar buiten wordt ‘geworpen’ met een reden (en nee dat heeft niets te maken met de exhibitionistische of commerciële context waar tieten normaal gesproken in worden gepresenteerd) af te schermen van de wereld om haar heen. Ik vraag me af waarom dit is?!

Is het omdat we inmiddels zo gewend zijn dat tieten puur aanwezig zijn voor eventueel seksueel- of financieel gewin dat hiermee ook gelijk de oorspronkelijke functie van onze uiers zijn vergeten? Of is het omdat we te kampen hebben met vrouwen zoals jij? Die zo vastzitten in hun eigen bekrompen gedachtegang (Ieks!!! Een blote tiet!!!) dat ze de dames die hun tieten een keer naar buiten gooien voor een goed doel (en niet voor een Breezer) de mond snoeren.

Dus. Voor het geval dat je het nog niet doorhad: ja, ik vind het belachelijk dat jezelf hier druk over kan maken.

Ik vind het hypocriet dat tieten altijd paraat mogen staan voor diverse -tevens nutteloze doeleinden- maar een fatwa afgeroepen wordt over de personen die er iets volstrekt natuurlijks mee (proberen te) doen. Iets wat ook nog eens FOKKIN’ zwaar is, dus een beetje respect is wel op zijn plaats. Vind je niet?

In ieder geval het fatsoen om je eigen vervelende gevoelens eventjes aan de kant te zetten, zodat een klein kind en hoogstwaarschijnlijk uitgeputte moeder, die blij is met een avondje weg (zelfs al is het met haar baby aan de tiet) haar gang kan gaan. Voor die kleine dertig minuutjes.

Dus, Femke. Alsjeblieft: de volgende keer dat je jezelf vindt in een dergelijk, nare situatie waarin je vreest voor een de seksuele gevoelens van je vent, of gewoon een beetje ongemakkelijk wordt van een tevreden drinkende baby…

Kijk dan gewoon de andere kant op!

Mijn dank is groot,

Denise

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties
 • Marlies zei

  Je punt is duidelijk, Femkes punt is duidelijk. Prima toch, ieder zn eigen gedachten en gewoonten. Waarom toch altijd die zinloze discussie.

  Overigens, als je Femke Sterken en haar werk een beetje volgt dan zou je moeten weten dat zij alles behalve een bekrompen gedachtengang heeft.

 • Dagmar Kurtze zei

  Applaus!!
  Zo jammer dat niemand mij ooit heeft aangesproken tijdens het voeden in het openbaar…. Denk dat mijn houding van kom maar op al genoeg zei…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 11 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 11 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 11 maanden geleden
 • 4 minuten lezen