Waar ben je naar opzoek?

Lief kind, blijf nog maar lekker een jaartje kleuteren!

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Lief kind, blijf nog maar lekker een jaartje kleuteren!

Lief kind, school is weer begonnen en och… Wat keek je er naar uit! Een nieuw jaar, een nieuwe ronde, met nieuwe kindjes en nieuwe kansen. Niet in groep 3, zoals eigenlijk de ‘bedoeling’ was. Maar nog lekker een jaartje in groep 2, in de kleuterklas.

Lees ook: Hoe weet je of je de goede basisschool voor je kind hebt gekozen?

We hebben gewikt en gewogen. We zijn kwaad geworden, verdrietig geweest en vooral ik heb getwijfeld, gelezen en heel veel nagedacht. Wat was het beste voor jou, mijn kleine spring-in-het-veld? Zou je beter groeien in een omgeving waar ‘groei’ de enige optie was? Of zou juist dit je beperken, frustreren en uiteindelijk demotiveren?

Was er iets wat ik had kunnen doen? Had ik je beter moeten stimuleren?

Wat als je je gaat vervelen, ermee wordt gepest of je vriendjes mist? ‘Kleuteren is niet persé oké,’ kopte de kranten nog enige tijd geleden. “Het is de keuze van jou als ouder,” werd me verteld door de mede-ouders die ik erover sprak.

Er is een eindeloos aantal aan gesprekken gevoerd.

Over jou, over je gedrag, je leerprestaties en het feit dat je spelen nog net iets té leuk vond om achter de banken te zitten. Over hoe de overgang je hoogstwaarschijnlijk veel ongelukkiger zou maken dan al het ander waar ik mee zat en toen de knoop werd doorgehakt… Was het de uitkomst die ik ergens al had verwacht.

Lees ook: Gaat de opgestoken vinger verdwijnen uit de klas?

Je zou een jaartje blijven kleuteren en aan het einde van het jaar keek ik vanaf de zijlijn hoe jouw klasgenootjes hun nieuwe ‘begin’ tegemoet sprongen op het plein. Daar waar jij nog even zou blijven waar je was. Bungelend aan het klimmenrek zo een twee keer per dag.

En nu, is de school weer begonnen en och… Wat keek je er naar uit.

Niet in groep 3, zoals eigenlijk de bedoeling was. Geen mijlpaal zoals je voormalig klasgenootjes en geen heel nieuw begin. Maar het is een nieuw jaar, een nieuwe ronde, met nieuwe kindjes en een nieuwe kansen.

Gewoon lekker op je ‘oude’ plek, met een glimlach op je gezicht en zonder dat je iets ‘moet’ waar je nog niet toe aan bent.

Lief kind. Je blijft dan wel een jaartje extra kleuteren, maar dat is oké!

Want ‘moeten’ dat is iets wat je nog een leven lang mag doen, dus wacht jij daar nog maar even mee.

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen