Waar ben je naar opzoek?

Belgen doen aan Samsonseks

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Belgen doen aan Samsonseks

De woord-van-het-jaarverkiezing is weer geweest en het winnende woord van dit jaar is treitervlogger. Heel erg relevant enzo, maar ik vind dat onze zuiderburen het beter hebben bekeken. Hun woord van het jaar is: Samsonseks. Wat? Ja, je leest het goed, Samsonseks. En het is misschien nog een goed idee ook.

De verkiezing voor het woord van het jaar laat altijd in een aantal woorden het jaar zien. In Nederland staan de woorden trumpisme, pokémonterreur en treitervlogger dus in de top drie en zijn daarmee wat mij betreft ook een goede opsomming van de de hypes van het jaar. De kans dat we deze woorden de komende jaren ook nog veel gaan gebruiken lijkt mij klein. Behalve die ene dan, want daar zitten we zeer waarschijnlijk vier jaar aan vast.

Lees ook: Ben jij er ALTIJD voor je kinderen?

Ik hoop dat het Belgische woord van het jaar langer blijft hangen. Zij kozen dus voor Samsonseks. En nee dat betekent niet seks met een hond of een Nederlandse (ex) politicus, maar iets veel beters! Samsonseks houdt in dat je de kinderen voor de buis zet, voor bijvoorbeeld Samson en Gert, en er zelf met je partner even tussenuit knijpt voor, nou ja, the obvious dus.

Klinkt als een super plan! Ik kan niet uit ervaring spreken, ik heb zelf geen kinderen, maar ik kan me heel goed voorstellen dat van intimiteit en seks toch wat (of veel) minder terecht komt met één of meer hummels om je heen. Natuurlijk houdt je zielsveel van ze en zijn ze het vaak meer dan waard, maar je houdt ook van je partner en dat wil je af en toe ook vieren natuurlijk.

Lees ook: 10 redenen om vanavond eens JA! te zeggen tegen seks

Oké, oké, het is misschien wat controversieel en heb ik makkelijk praten omdat ik zelf geen kinderen heb. Misschien moet je er niet aan denken het op die manier te doen, vind je het onverantwoord of vind je de kans om ‘betrapt’ te worden te groot. Maar toch. Ik zou het niet gek vinden als er ouders zijn die het daadwerkelijk doen. En wie weet, als ik zelf ooit een hummel of twee heb…

Wat vind jij? Goed idee of juist helemaal niet?

Bron beeld: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen