Waar ben je naar opzoek?

Bedankt, lieve stiefmoeder!

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Bedankt, lieve stiefmoeder!

De boze stiefmoeder, die kennen we uit sprookjes en enge verhalen. Maar, het kan ook anders! Dat vindt ook Audrey Loving, moeder van de vier jaar oude Riley. Via een post op de Facebookpagina Love What Matters laat ze weten zelfs blij te zijn met de nieuwe vriendin van haar ex. “Ik ben haar super dankbaar omdat ze zo goed voor mijn dochter zorgt.”

Nadat Audrey en haar vriend uit elkaar gingen, kreeg zij de volledige voogdij over dochter Riley. Maar vader Henry bleef in de picture en Riley ging vaak naar hem toe in de weekenden. Toen Henry een andere vrouw ontmoette en de twee begonnen te daten, besloot Audrey het anders aan te pakken dan de meesten. “Ik heb haar met open armen ontvangen.”

Audrey groeide zelf ook op in een gemengd gezin. “Ik heb stiefzussen en halfzussen. Ik hoorde vaak negatieve verhalen over ‘die andere vrouw’. Ik wilde dat mijn kind dat niet zou horen, dat is namelijk niet eerlijk. Kinderen zijn slim en pikken dat snel op.”

Lees ook: Bonusmoeder: van afkeer tot begrip

“Het is voor die andere vrouw ook niet makkelijk om te daten met een man die al een kind heeft. Ik wilde geen drama.” Natuurlijk bleef het wel een beetje raar, ook voor Audrey zelf. “In het begin schreef ik hele lijsten over wat ze beter wel en niet kon doen met Riley, zoals: laat haar niet alleen in de badkamer, haha! Als moeder wil je je kind natuurlijk beschermen, dat is wat je moederinstinct je verteld. Maar ik vind het fijn om te weten dat er goed voor mijn dochter wordt gezorgd. Hoe meer mensen van je kind houden, hoe beter lijkt mij.”

Op Facebook spreekt ze haar verontwaardiging uit tegenover andere vrouwen. “Waarom reageren moeders zo hatelijk en jaloers? Niemand zij dat het makkelijk was om moeder te zijn voor een kind dat niet van jou is. Dus als er iemand is die het probeert, jaag ze niet weg!”

Voor moeders die hetzelfde doormaken, heeft Audrey nog een goed advies: “Wees volwassen en zet je kind op de eerste plaats. Leer je kinderen liefde.”

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 8 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 8 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 8 maanden geleden
  • 4 minuten lezen