Waar ben je naar opzoek?

Appen tijdens de borstvoeding. Waarom niet!?

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Appen tijdens de borstvoeding. Waarom niet!?

“Moeders moeten hun telefoon wegleggen tijdens het borstvoeding geven.”
Een item van EditieNL waarin wordt gesteld dat we als nieuwbakken moeder, met een baby aan de borst (zo’n 40 minuten per keer en circa 8 a 9 keer per dag), deze tijd ook echt moeten inplannen voor de baby alleen. Kortom: telefoon opzij en tijdens de borstvoeding alleen nog maar op je kindje letten. Of… maakt het toch niet zo uit?

Even je familie ‘appen’ dat je nog enigszins onder de levenden bent, terwijl je kind rustig aan de borst ligt te drinken is dus uit den boze. Althans: dat is de conclusie van Jan Derksen, klinisch psycholoog. Een man, natuurlijk! Die wat mij betreft sowieso echt geen enkel recht heeft om zich bezig te houden met wat een moeder besluit te doen terwijl ze borstvoeding geeft. Laat dit maar over aan degene met de tepelkloven, het kolfapparaat en de verstopte melkkanalen.

Lees ook: 10x voordelen van flesvoeding

Maar borstvoeding geven is over het algemeen (en gelukkig) geen hogere wiskunde.

Ik bedoel: als je het gebeuren een beetje onder de knie hebt is het een kwestie van aankoppelen, afkoppelen, overleggen naar de andere kant, weer aankoppelen en weer afkoppelen. Je knuffelt wat, verwondert je over hoe vredig je kindje aan het drinken is en het hele gebeuren neemt (ongeveer) 40 minuten in beslag. Langer zelfs, als je een rustig drinkende baby hebt.

Lees ook: 6 series om te kijken terwijl je borstvoeding geeft

En geloof het of niet: maar zo’n 8 keer per dag, 40 minuten op een stoel, bed, of bank zitten met niets anders om naar te kijken dan naar je baby, die je trouwens toch al de gehele dag aan je haviksoog hebt onderworpen. Nou ja…

Dat kan best een beetje saai worden, als ik dan toch zo eerlijk bezig ben.

Ik maakte dan ook van de gelegenheid gebruik om even een telefoontje te plegen, te appen en zelfs om een beetje te swipen op Facebook en Instagram. Soms keek ik een serie. Al was het maar om mezelf wakker te houden tijdens een nachtvoeding. Want hoewel ik de momenten die ik echt alleen doorbracht met mijn baby heerlijk vond:
na de vierde gebroken nacht viel ik zelfs in slaap op het toilet en daarmee dus nog gemakkelijker met mijn baby zo knus aan de borst.

Maar hoewel borstvoeding geen hogere wiskunde en soms ook een beetje saai kan zijn:

Het nieuwbakken moederschap is over het algemeen zwaar. Heel zwaar! Een momentje voor jezelf is zeldzaam met een baby in het spel en er zijn een tal van dingen die ‘moeten en niet mogen’. Kortom: jezelf het een beetje makkelijker maken kan en mag best.

En als er dan toch iets ‘moet’ gebeuren. Laten we dan vooral beginnen bij een klein beetje minder betutteling en belerend gedoe tegenover nieuwbakken moeders.

Ik denk dat iedereen daar beter van wordt. Zowel moeder, als kind.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen