Waar ben je naar opzoek?

Als je geen haar hebt en het is ‘Gek Haar Dag’ op school

1 minuut lezen Marian Alons
Als je geen haar hebt en het is ‘Gek Haar Dag’ op school

Het 7-jarige meisje Gianessa kon niet meedoen op school met ‘Gek Haar Dag’. Haar moeder liet het er niet bij, ging naar de supermarkt en kocht een plakboek vol met stickers. De prachtige hoofdversiering gaat nu heel het internet over.

Alopecia, zo heet de ziekte die Gianessa heeft. Het is een zeldzame auto-immuunziekte waarbij je haar uitvalt en het rode plekken op je hoofd achterlaat. Nog geen jaar geleden zijn ze erachter gekomen dat het meisje dit heeft. Nadat ze ging douchen, had het meisje een pluk haar op haar rug. Na wat onderzoeken kwamen ze erachter dat het dus alopecia is.

Lees ook: Schooldirecteur laat zijn hoofd kaalscheren voor gepeste leerling

Het meisje werd langzaam kaal en haar ouders moesten dat ook aan haar uitleggen. Haar moeder: “We waren eerlijk tegen haar en legden uit dat het haar waarschijnlijk niet terugkomt. Maar we hebben haar ook verteld dat ze nog steeds hetzelfde meisje is. Dat ze gewoon haar hobby’s als dansen en karate kan blijven doen.”

Gek Haar Dag

Toen de school van Gianessa met Gek Haar Dag op de proppen kwamen, wilde haar moeder niet dat ze er niet bij zou horen. “Ik ging op zoek naar iets waarbij ze zich wél mooi en bijzonder zou voelen, dus kocht ik in de supermarkt een plakboek vol met stickers met mooie kleursteentjes.”, aldus haar moeder. Vervolgens werd het hoofd van Gianessa beplakt met de stickers en was ze helemaal klaar voor Gek Haar Dag of Gek Hoofd Dag, zoals haar moeder het noemt.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen