Waar ben je naar opzoek?

Alleenstaande moeder met ambitie: hoe combineer ik dat?

3 minuten lezen amanda Amanda Touw
Alleenstaande moeder met ambitie: hoe combineer ik dat?

Mijn naam is Amanda, ik ben 30 jaar en trotse mama van mijn lieve zoon Jayce van 5,5 jaar oud. In het dagelijks leven werk ik met veel plezier als Marketing en Communicatie Manager voor een internationale organisatie en zorg ik, sinds mijn zwangerschap, al alleen voor mijn zoontje. Ik ben een alleenstaande moeder met ambitie. Mijn ambities in combinatie met het alleen zorgen voor mijn kindje brengen nogal wat uitdagingen met zich mee. In ieder geval heb ik genoeg verhalen en ervaringen rondom de realiteit om over te schrijven in mijn aankomende blogs op Love2BeMama. Ik heb er veel zin in!

Alleenstaande moeder met ambitie

Naast werk en het fijne leven met mijn zoon, houd ik ontzettend van dansen. Op dit moment dans ik Salsa, Bachata en Merengue samen met een vaste meidengroep. Mijn zoontje gaat op momenten gewoon gezellig mee, hij houdt van muziek en danst ook graag.

Dagelijks schema

Mijn weken zien er betreft ons schema vrij heftig uit, zeker sinds mijn zoontje naar de basisschool gaat. Na een extra opleiding in de avonduren en wikken en wegen heb ik de knoop doorgehakt om mijn droombaan na te jagen. Dit heeft ook wat gevolgen gehad voor de schooldagen van mijn zoon; drie dagen VSO en NSO in de ochtend en namiddag. Ja, dat is best veel! Mogelijk, of bedoel ik hopelijk, komt er binnenkort verandering in. 

Lieve zoon, stop met groeien!

Inmiddels heeft mijn zoontje de rol van ‘oudste kleuter’ in de klas. Wat ben ik trots wanneer ik terugblik en me realiseer hoeveel hij is gegroeid sinds zijn eerste schooldag. De groei van baby tot aan kleuter is ook zeer zeker speciaal, maar toch had ik het idee meer rust en grip te hebben op de groeifases. Nu geeft Jayce me een vluchtige kus voor de schoolingang en rent naar binnen, terwijl ik met volle hoop nog bij het raam sta om even te zwaaien. 

Lees ook: Ik ben Gré, alleenstaande moeder met 5 kinderen!

Ik heb me voorgenomen om altijd bij de informatieavond te zijn en moet bekennen dat de reden hierachter deels ook te maken heeft met mijn werkschema. Ik ben hooguit één à twee keer per week op het schoolplein te vinden. Mocht je de luizenmoeder serie gekeken hebben (ik zelf niet), dan val ik waarschijnlijk wel in een bepaalde categorie. Dit neemt overigens niet weg dat ik meehelpen met knutselen, de sportdag of tijdens een schoolreisje heel leuk vind! 

 Bovenstaande samenstelling van interesses lijkt alleen niet altijd goed samen te gaan. Dagen achtereen rennen om alle ballen hoog te houden, het is soms een hele uitdaging.

Is er ruimte voor liefde?

Sinds ruim anderhalf jaar durf ik te zeggen dat ik weer geloof in de liefde. Dit heeft best even tijd gekost. Na een relatie van zevenenhalf jaar kwam ik namelijk onverwachts alleen voor te staan tijdens mijn zwangerschap. Gelukkig ben ik met mijn zoontje de jaren goed doorgekomen en heb ik kunnen genieten van alle mooie momenten. Ik ben vaak dankbaar geweest voor de kleine dingen, en besefte me op momenten vooral wat ik wél had. Een prachtige zoon en een fijne familie!

Lees ook: Alleenstaande moeder zijn is af en toe gewoon k*t

Ik ga je veel meer vertellen

Het lijkt me heel leuk om in mijn blogs de realiteit weer te geven van een alleenstaande mama met een drukke baan, waarin veel zaken zeker niet perfect gaan! Lekker genieten van levensverhalen vol hectiek en grappige anekdotes, maar ook momenten van volledige chaos en emoties. Soms zal ik ook wat terugblikken delen, mogelijk zijn het momenten van herkenning.

Photo by Skitterphoto from Pexels

Amanda Touw

Actieve en ambitieuze mama van 29 jaar, die graag leuke activiteiten onderneemt met haar zoon van 5 jaar, familie en vrienden. Daarnaast houd ik van latin dansen (Salsa, Bachata) en ben ik werkzaam als Marketing en Communicatie Manager bij een IT-bedrijf in Made. Ik neem ook graag (teveel) foto’s omdat ik dan opnieuw kan genieten van alle mooie momenten.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen