Waar ben je naar opzoek?

7x Irritaties van moeders met kinderwagens (met foto’s!)

2 minuten lezen Linda Kamminga
7x Irritaties van moeders met kinderwagens (met foto’s!)

Sinds ik moeder ben en rond paradeer met mijn grootste trots liggend in de kinderwagen, valt het me op hoe niet-kinderwagen-vriendelijk (laat staan rolstoel-vriendelijk!) de wereld af en toe is. De afgelopen weken heb ik mijn uitjes gemaakt met mijn telefoon in de aanslag, om voor jullie mijn kleine irritatiemomentjes vast te kunnen leggen.

Top 7: Irritaties van moeders met kinderwagens

Ik presenteer jullie de irritaties van moeders met kinderwagens!

Irritaties van moeders met kinderwagens1. De dubbele bonk
Niks geen schuin aflopende stoep, gewoon met je slapende kind ineens een dikke tien centimeter naar beneden. Om dan vervolgens diezelfde tien centimeter, steigerend op de achterste wielen van de kinderwagen, bij de volgende stoep nog een keer te moeten nemen.

Irritaties van moeders met kinderwagens2. Het reclamebord op de stoep
Waardoor je gedwongen wordt om – daar is hij weer – een dubbele bonk te maken.

Irritaties van moeders met kinderwagens3. Dit soort stoepen
Weet je kind, zonder ooit gevlogen te hebben, gelijk wat turbulentie is.

Irritaties van moeders met kinderwagens4. De geparkeerde auto
Wederom natuurlijk een gedwongen dubbele bonk, maar daarnaast ook een beetje asociaal.

Irritaties van moeders met kinderwagens5. Appartementsgebouwen met een trap
Omdat mijn zusje hier woont, is deze lastig te vermijden. Gelukkig kun je wel om het gebouw heen lopen om bovenaan de trap te komen, maar het blijft vreselijk onhandig. Als zo’n gebouw dan trouwens geen lift blijkt te hebben, word ik ook niet vrolijk…

Irritaties van moeders met kinderwagens6. De uitrit
Deze uitrit vind ik op mijn route naar de supermarkt en kom ik dus vaak tegen. Hier verandert de vlakke stoep ineens in een overdwarse helling van heb ik jou daar. Deze is vooral heel fijn als je kinderwagen vol is geladen met boodschappen en je half naast de kinderwagen moet gaan lopen omdat hij anders met kind en al de straat op glijdt. Ik moet wel zeggen dat ik hierna ook mijn krachttraining voor de dag weer heb gehad.

Irritaties van moeders met kinderwagens7. De plas water
Tja, wat zal ik zeggen? Hierna heb ik altijd natte sokken.

Ook nog dit…

Ik kan me trouwens ook best wel storen aan de krappe gangpaden bij het Kruidvat, selfscan-controle bij de Albert Heijn (als je net alles precies passend in de boodschappenmand hebt gepropt) en aan het gapende gat tussen de bus en de stoep als ik uit de bus wil stappen.

Omdat ik deze blog toch positief wil afsluiten – ik ben niet zo’n zeikerd als ik misschien lijk – wil ik nog even zeggen dat ik het wandelen met mijn zoontje in de kinderwagen een van de fijnste dingen vind die er zijn. Helemaal als het zonnetje schijnt en mijn vriend mee is, vind ik dat een heerlijk geluksmomentje en doen die plassen water en opengebroken stoepen me helemaal niks.

Wat zijn (of waren) jouw grootste ergernissen als je op pad gaat met de kinderwagen?

Reacties
 • Hanneke zei

  Wat dacht je van de parkeerplekken speciaal voor ouders, zodat je met maxi cosi makkelijk er uit kan, maar die altijd.vol.staan met petjevolk of gladde verkopers met hun dikke bak.
  En als je er iets van zegt…

 • Sandra zei

  Smale voetwegen met straatlantaarns in de midden maar wel een 2 meter brede fietspad ernaast. Of met de buggy in en uit de trein en in de trein zelf langs de gangpad. Geen pret! Oja, nog iets over treinreizen. Ik heb mijn kind toen op het gangpad verschoont omdat de voorziening ervoor 4 wagens verder was en alle plaatsen bezet. Denk maar niet dat al mijn spullen achterlaat….

 • Ellen zei

  Hahaha, ja zo herkenbaar! Vooral de auto en de Kruidvat irriteren mij altijd.

 • Hanneke zei

  De studentenhuizen waar de stoep helemaal volgeparkeerd is met fietsen en mensen die hun containers op de smalle stoep zetten omdat ze te lam zijn om ze een stukje verderop te zetten. Heel veel stoep op, stoep af omdat je niet kunt lopen waar je hoort te lopen inderdaad. Ook zielig voor ouderen met rollators.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 weken geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 weken geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 1 maand geleden
 • 7 minuten lezen