Waar ben je naar opzoek?

6-jarig meisje gearresteerd omdat ze een driftbui kreeg op school

2 minuten lezen denise Denise Meijer
6-jarig meisje gearresteerd omdat ze een driftbui kreeg op school

De familie van een 6-jarig meisje uit groep 3 zegt dat ze is gearresteerd op school, omdat ze een driftbui kreeg. Het meisje moest zelfs haar vingerafdrukken af laten nemen en er is zelfs een ‘mugshot’ gemaakt. 

Dit kan natuurlijk alleen maar in Amerika. Een basisschool in Orlando heeft zijn school Resource Officer (een medewerker op school verantwoordelijk voor de veiligheid van de leerlingen) laten schorsen, omdat deze twee keer kinderen heeft gearresteerd. Beide kinderen waren nog maar zes jaar oud.

Driftbui

Vorige week kreeg de 6-jarige leerling Kaia Rolle een driftbui. Haar oma, Maralyn Kirkland vertelde tegen het CNN-dochterbedrijf WKMG, dat ze op donderdag een telefoontje kreeg van de school dat haar kleindochter iemand had geschopt en werd aangeklaagd voor mishandeling. Kaia bleek een driftbui te hebben gehad en toen een medewerker haar bij haar polsen greep om haar te kalmeren begon het meisje te schoppen.

Lees ook: Vrouw krijgt support van supermarktmedewerkster na driftbui zoontje

Aandoening

Kirkland beweerde dat ze probeerde uit te leggen aan de Resource Officer, Dennis Turner, waarom haar kleindochter zich op deze manier gedroeg. De medewerker bleek echter onvermurwbaar. “Kaia heeft een medische aandoening,” vertelde haar oma aan Turner om het gedrag van haar kleinkind te verklaren. Turner vroeg hierop om wat voor een aandoening het ging. Toen Kirkland vertelde dat het meisje lijdt aan een slaapstoornis en apneu, antwoorde Turner met: “Ik heb apneu en ik gedraag me ook niet zo!”

Verklaring van de politie

Op het bureau is het meisje gearresteerd, zijn haar vingerafdrukken genomen en is er een heuse politiefoto gemaakt. Dit verhaal wordt overigens door de politie zelf verworpen. De politie gaf als verklaring dat het meisje haar arrestatie nooit is verwerkt. Wel geven ze toe dat de situatie allesbehalve goed is afgehandeld. Dit omdat de arrestatie van een kind onder de 12 altijd met de toestemming van de dienstdoende commandant dient te gebeuren. Toen bleek dat deze geverifieerde goedkeuring niet was verkregen voor het meisje arriveerde bij de jeugdgevangenis, is het arrestatieproces per direct stopgezet en is het meisje teruggebracht naar school.

Lees ook: 10x wat NIET te doen als je een kind met een driftbui tegenkomt

Tweede incident

Ze geven tevens toe dat dezelfde medewerker eerder een ander kind heeft gearresteerd tijdens een ander incident. Dit kind zijn arrestatie is wel verwerkt, omdat de aanwezige agent zich niet bewust was dat de benodigde goedkeuring niet was gegeven. Dit kind is op het bureau opgehaald door familie.

Intern onderzoek

Momenteel is er een intern onderzoek gaande en is Dennis Turner geschorst tot er meer duidelijk is. Op het internet wordt er omtrent de arrestatie van de 6-jarige gesproken van een regelrechte schande.

Bron: WKMG

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen