Waar ben je naar opzoek?

6 dingen die je NIET weet als je kind voor het eerst naar de basisschool gaat

3 minuten lezen denise Denise Meijer
6 dingen die je NIET weet als je kind voor het eerst naar de basisschool gaat

Broodtrommeltje, rugzak, gymkleding…
Wanneer je kind voor het eerst naar de basisschool gaat dan is de kans groot dat je al lang rekening hebt gehouden met deze kleine, doch belangrijke dingetjes.
Je misschien zelfs al berekent bent op het huilen van je kind. Of jezelf. Echter is het zo dat er altijd bepaalde dingen zijn die je niet kan voorzien en de basisschoolperiode staat BOL van dit soort zaken.

Gelukkig zijn we nog altijd de belabberdste niet en helpen we onze mede-ouders graag om goed beslagen ten ijs te komen. Daarom:

6 dingen die je NIET weet als je kind voor het eerst naar de basisschool gaat.

1. Jij hebt er waarschijnlijk meer last van dan je kind

Het is ook best een flinke overgang. Plotseling is je kind officieel ‘peuter’ af en ben je ineens een klein beetje minder relevant. Tenslotte maak niet alleen jij, maar ook de leerkracht, plotseling een belangrijk deel uit in het leven van je kind en dat kan best rauw op je dak vallen. Desondanks hoort het bij het natuurlijke ‘loslaten’ en dat knagende, lege gevoel wordt steeds iets minder. Beloofd!

Sad GIFs - Find & Share on GIPHY

2. Ze worden vaker ziek

De kinderen die een ‘carrière’ op het kinderdagverblijf hebben even buiten kijf gelaten. Echter is de basisschool een broedplaats voor een bevolkingsgroep aan virussen. Dus wanneer er iets heerst, kan je meestal “donder op” zeggen dat ook jouw kind één dezer dagen (net als het gros van de klas) in de lappenmand is. Doodnormaal en ze krijgen er uiteindelijk alleen maar meer weerstand van!

Kids GIFs - Find & Share on GIPHY

3. Je kind leert veel… Heul veel!

Lijkt een no brainer. Niet waar? Echter heb ik het nu niet over wat je kind op school leert, maar van zijn nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Dit is het ‘leuke’ wanneer je een tal van kinderen in één ruimte zet voor het grootste deel van de week. Ze nemen dingen van elkaar over en nee… dit zijn niet altijd alleen maar ‘goede’ dingen. Helaas.

Swearing GIFs - Find & Share on GIPHY

4. Iets met luizen!

Oké… Alleen het woord al zorgt ervoor dat ik afgelopen minuut zeker zes keer aan mijn hoofd heb gekrabbeld, maar luizen zijn een typisch ‘basisschoolprobleem’. Gelukkig hangen er op de meeste scholen luizenzakken, maar dit is dan ook het enige wat je tegen deze kriebelige hoofdhuidterroristen kan beginnen. Daarna is vooral het een kwestie van luizenkammetjes, shampoo en een hele hoop 90-graden-wasjes. Sorry!

Gross GIFs - Find & Share on GIPHY

5. De mede-ouders

Die zijn er ook. In alle soorten en maten. Sommige zal je leuk vinden, sommige totaal niet. Sommige houden zich op in kliekjes en anderen staan liever alleen. Je hebt hulpouders, luizenouders, werkende ouders, thuisblijfouders, de ik-sta-voor-iedere-poep-en-scheet-bij-de-juf-ouders… Ach, eigenlijk kan ik het beter houden op: er zijn ouders en je gaat met die mensen in aanraking komen. Punt.

Tina Fey GIFs - Find & Share on GIPHY

6. Dat gezegd hebbende: je zal ook te maken krijgen met een ‘minder leuke’ kant van al deze extra mensen in het leven van je kind.

Want: je zal op een bepaald punt, ooit een keer commentaar krijgen over jouw bloedje en of dit nu is van een mede-ouder, de leerkracht, of van de Koningin… Dit commentaar horen we liever NIET.

No GIFs - Find & Share on GIPHY

Een goede tip: begin het schooljaar met Goedgemerkt!

Ondanks al die puntjes gaat het dit nieuwe schooljaar vast helemaal goedkomen. Wanneer je het schooljaar begint met Goedgemerkt raak je sowieso niks meer kwijt. En dat is heel fijn want anders moet je weer op zoek naar een verloren gymzak, een beker wat kwijt is of een schooltas die spoorloos is. Om dit te voorkomen merk je eenvoudig broodtrommels, drinkbekers, pennen, potloden, gymkleding, luizencapes, kleding en alle overige schoolspullen.

De labels zijn van de beste kwaliteit (ze gaan minimaal 200 wasbeurten mee) én kindvriendelijk. Bestel nu en ontvang 20% korting op het hele assortiment van Goedgemerkt. Gebruik kortingscode: GG-L2BM-20 (geldig t/m 31-12-2017).

In deze blog staat een gesponsorde alinea.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen