Waar ben je naar opzoek?

5x tips voor Newborn fotografie van een pro + Winactie!

3 minuten lezen Sjoukje Dijkstra
5x tips voor Newborn fotografie van een pro + Winactie!

Newborn fotografie

Ze is creatief en een van de meest positieve en inspirerende mensen die ik ken. Een kunstenares die newborn fotografie naar een hoger niveau tilt. Om haar aan het werk te zien. Je vergeet daarbij echt dat ze in een rolstoel zit. Makkie Laban fotografeert al vier jaar newborn. Voor nieuwbakken papa’s en mama’s heeft ze goede newborn fotografie tips. Bovendien, we mogen een fotoshoot weggeven!

Behalve newborn doet Makkie ook baby-, kinder en gezinsfotografie. Ze specialiseerde zich in newborn, omdat dit haar inspireerde. Ze zegt: “Een baby is mijn grootste inspiratiebron. En baby kan alleen maar zichzelf zijn, poept en plast in de luier, houdt ouders wakker uit de slaap, huilt op gezette tijden en is toch in staat volwassenen de gelukkigste dag van hun leven te bezorgen. Alleen maar door er te zijn! Daar verbaas ik me altijd weer over. Het wonder van het leven in al zijn facetten. Het is geen vanzelfsprekende zaak dat de natuur en al het leven hier op aarde zo mooi geschapen is.” De inspiratie was zelfs zo groot dat ze er een boek over uitbracht, getiteld Wonder! Hierin vind je een bundeling van de mooiste en meest bijzondere newborn foto’s.

“De onvoorwaardelijke liefde tussen ouder en kind. Dat went nooit!”

Toen Makkie onze Kaan fotografeerde, heb ik daar met bewondering naar gekeken. Met hoeveel geduld ze hem in slaap kreeg. Zoveel rust als er van haar uitging. Het was ook ontroerend om te zien. Ons kleine hummeltje. Trots. Oh. Wat. Was. Ik. Trots. Mijn hart zwol op. Dat was mijn zoon!

Kaan

Voor Makkie zijn die ontroerende momenten dagelijkse kost: “Je kunt bijna niet dichter bij het leven komen dan daar waar het begint en eindigt. Als je daar even deel van uit mag maken ontroert dat altijd. Grote papa’s die huilen als je het over zijn baby hebt. Moeders die soms tot over hun 40ste levensjaar hebben gewacht op hun eerste kindje. Ernstig zieke baby’tjes, er was een baby die vernoemt is naar een tante die verongelukt is met de MH17, kindjes die levenloos geboren worden, maar altijd bij elke shoot ook de onvoorwaardelijke liefde tussen ouder en kind. Dat went nooit!”

Fotoshoot winnen!

Makkie fotografeert in haar studio in Gaanderen (provincie Gelderland). Van heinde en ver komen mensen naar haar toe om zichzelf en hun kroost te laten vastleggen door haar. Het mooie is dat wij hier nu een shoot mogen weggeven ter waarde van 175 euro! Je kunt een newborn shoot winnen, maar ook een zwangerschaps-, baby-, kinder- of gezinsshoot! Wil je hierop kans maken? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is hieronder je reactie achterlaten. Like Love2BeMama (deze blog delen wordt gewaardeerd!) en Marjan Laban fotografie op Facebook, en je doet mee!

Deze winactie loopt tot 2 april 2016. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Newborn fotoshoot

Zelf fotograferen!

Kun je niet wachten en wil je gelijk zelf aan de slag. Makkie heeft nog advies voor alle papa’s en mama’s die hun nageslacht in de prille babytijd mooi willen vastleggen. Ze zegt: “In de eerste plaats: geniet intens van elk moment, ook zonder camera. De tijd vliegt voorbij en voor je het weet vliegen je kinderen uit. Een cliché die zo waar is als waar!” Praktische tips heeft ze ook….

5x tips voor Newborn fotografie van een pro:

 1. Wil je je baby vast leggen met je camera zorg dan voor een rustige achtergrond zonder kreukels. Een baby vind ik het mooist uitkomen op een lichte achtergrond (maar niet spierwit).
 2. Flits niet met de camera maar leg de baby liever dicht bij een raam om voldoende licht te hebben. Laat het licht mooi over het hoofdje heen strijken en focus je op het gezichtje.
 3. Ga niet stunten met baby’s omdat dit zo leuk lijkt. Als je niet weet wat wel en niet kan hou het dan bij eenvoudige poses.
 4. Fotografeer vanaf het hoofdje naar het lijfje en niet andersom.
 5. Ook niet onbelangrijk: haal eerst het speentje uit de mond.

“Voor elke shoot ben ik dankbaar”

Makkie is trots op alles wat ze tot nu toe heeft bereikt en met reden. “Voor elke shoot ben ik dankbaar. Het is voor mij geen vanzelfsprekendheid om elke dag weer te gaan fotograferen. Mijn lijf is verre van soepel en ik heb elke dag pijn, vanwege beschadigde zenuwen in mijn rug. Om gewoon weer de dag vol vertrouwen tegemoet te zien is niet altijd makkelijk. Als ik dan toch weer een mooie dag heb gehad en mooie foto’s heb gemaakt ben ik daar trots op maar meer ook dankbaar. Ik vind het zo bijzonder dat ik mijn werk nog steeds kan doen dat ik in stille verwondering dit elke dag maar weer opnieuw verwacht.”

Marjan Laban fotografie

Reacties
 • Wendy zei

  Nog altijd heb ik spijt van dat ik geen NewBorn shoot heb gedaan van mijn dochtertjes. Dus ik probeer nu zoveel mogelijk shoots mee te pakken.

 • Laura zei

  In januari is ons tweede zoontje geboren, inmiddels dus alweer 2 maanden oud.
  Zijn broer is alweer 5 jaar oud.
  Wij hebben nog geen foto’s van ons 4en samen, dat komt waarschijnlijk ook omdat ik niet zo gek ben om foto’s van mijzelf…
  Toch zou ik heel graag een mooie herinnering willen hebben aan deze fijne tijd.
  Twee prachtige zonen en een lieve man.
  Een mooie foto van ons complete gezinnetje waar ik zo trots op ben, is onbetaalbaar 🙂

 • Tamara Stoc zei

  Een heel origineel kraamcadeau voor klein Floor!

 • Nel Bode zei

  Een gezinshoofd zou geweldig mooi zijn.

 • cindy zei

  Hond Teus wil zich bij deze opgeven om zich op de gevoelige plaat vast te laten leggen samen met zijn baasjes.

  En dan beloven zijn baasjes dat hij nooit meer stil hoeft te zitten voor ‘weer’ een leuke foto.

 • Cobi zei

  Wauw een shoot met mijn 3 mannen zou geweldig zijn!

 • Meike Smit zei

  Ik zou heel graag de shoot willen winnen! Wij zijn net weer papa en mama geworden van onze zoon Tyas en zouden graag mooie fotos van ons gezinnetje willen hebben, incl zijn grote zus Noa! Duim duim duim

 • Wilma Kraaijeveld zei

  Ik zou een gezinsvoogd heel leuk vinden met onze kinderen…van 23, 21, 19 en 15 en aanhang…maar ook een shot voor onze dochter die nu 13 weken zwanger is zou leuk zijn…

 • Dorien Braams zei

  ,h bb b Wat maakt zij geweldige foto’s! Echt iemand die in bewonder om haar prachtige plaatjes. Wat lijkt het mij ontzettend gaaf om mijn “newborn” en mijn 2 grotere mannen door haar vast te leggen. Oke mijn newborn is echt newborn af want hij is 5 weekjes en ontzettend hard gegroeid en volgens de arts dus geen newborn meer… 😀 Maar voor mij is hij nog steeds een onwijs klein en lief mannetje.. Maar terug naar het verhaal.. Het lijkt mij dus onwijs gaaf om de shoot te winnen. De prachtige foto’s die zij maakt zou ik graag in huis hebben hangen!!

 • Anna zei

  Wij houden ons ook erg aanbevolen. Wat een prachtige foto’s!! 4-4 uitgerekend :-).

  Fijne Pasen!

  Groetjes Anna

 • Nadine Ewes- te Braak zei

  Marjan is geweldig. Wij hebben de newbornshoot bij haar gedaan. Wat een prachtige foto’s en wat is ze fantastisch met kinderen. Onze kleine man is inmiddels alweer 2 en het zou super leuk zijn om een vervolg te kunnen geven en een kind of gezinsshoot te doen.
  (FB bekend onder Mark en Nadine)

 • Daphne van Zuijlen zei

  Wat zou dat super leuk zijn! Ik vind de foto’s van Makkie héél mooi en volg haar al op fb. Ik zou heel graag een mooie gezinsfoto willen, die hebben we helemaal niet!!

 • Marjoke van es zei

  Oooo ja wat zou ik dat graag willen winnen. Eind april mogen wij ons 2e wondertje verwelkomen.

 • Natascha de Vos zei

  Niet zwanger maar wel moeder van de geweldigste zoon die er is. Bijna 13 beginnende puber, maar mijn god, wat zijn wij trots op, en blij met hem! Wat zou het leuk zijn om een mooie fotoshoot te hebben van ons mooie gezinnetje.

 • Jorinde hofte zei

  Wat leuk! Een gezinsshoot zou leuk zijn 🙂

 • Wieteke van der Ven zei

  Yes, please! Rond 5 april verwachten wij ons tweede dochtertje. We hebben al wel mooie accessoires van Petite Blossom (tip!!) aangeschaft om zelf foto’s te kunnen maken, maar zo prachtig als Marjan wondertjes weet vast te leggen zal ons niet lukken!

 • Kai koppen zei

  Lijkt mij geweldig om een shoot te winnen! Ons laatste kadootje wordt eind april verwacht en lijkt mij superleuk om kado te geven aan mijn vrouw een foto met onze drie kleine wondertjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen