Waar ben je naar opzoek?

5x de beste tips van een familie die non-stop reist

4 minuten lezen Marian Alons
5x de beste tips van een familie die non-stop reist

Alleen al de gedachte om met je kinderen te reizen is voor veel mensen een nachtmerrie. Niet voor dit avontuurlijke gezinnetje van vier. Voor hun is het een manier van leven geworden.

De Australische Craig en Caz Makepeace hebben samen al 52 landen bezocht en hebben tot dusver in 5 verschillende gewoond. Samen ontdekken ze elk hoekje van de wereld met hun dochters Kalyra(9) en Savannah(5).

De familie deelt hun reiservaringen en tips met social media. Zo hebben ze van hun blog als hobby hun full-time baan kunnen maken. Ze kunnen met campagnes, sponsoren en freelance schrijven rondkomen. De afgelopen 7 jaren hebben ze hun avonturen gedeeld met foto’s, schrijfsels en het maken van video’s.

Lees ook: Op vakantie gaan maakt je kind slimmer

Ze hopen door hun ervaringen te delen dat ze andere families kunnen inspireren om ook samen te reizen. “We begonnen de blog omdat we wilden laten zien dat het kan, dat iedereen het kan,” zegt moeder Caz. “Het is geloven in je passie, risico’s nemen, kansen aangrijpen en het uiteindelijk waarmaken.”

Caz gaf les op de basisschool, maar doet nu aan ‘home schooling’, ze geeft de kinderen zelf onderweg les. Gewoonlijk zijn de meisjes 2 uur per dag bezig met het leren van ‘basisvaardigheden’, voor vakken als lezen en rekenen.

Of je nu een weekendje weg gaat deze zomer of dat je misschien echt nieuwsgierig bent hoe je een nomaden bestaan kunt leven. De familie geeft veel tips en trucs!

Dit zijn de 5 beste!

1. Buitenlands eten

De ouders Makepeace weten maar al te goed dat je in het buitenland niet altijd lekker eten van eigen bodem kan vinden. Het ziet er anders uit, heeft pittige kruiden of is gewoon niet te kanen. En dan zal je ook nog maar kinderen hebben die moeilijke eters zijn.

Als tip zegt Caz: “Savannah moeten we altijd aanmoedigen om nieuw eten te proberen. Maar voor de zekerheid hebben we altijd wat snacks of broodjes bij ons. Gewoon voor het geval dat. En iedere ouder weet: je kan het niet forceren.”

2. Het reizen

Voor vliegreizen adviseert de familie om in één vlucht naar je bestemming te gaan. Het helpt om stress te voorkomen om de aansluiting met je volgende vlucht te halen. Het maakt het allemaal minder hectisch.

Lees ook: Voor het eerst op vakantie met je kindje(s)

Vliegen met kinderen zo vroeg mogelijk, als ze nog jong zijn, kan ze helpen om te wennen aan het reizen in de vlucht. “Mijn grootste tip is om zo vroeg mogelijk te vliegen met je kind, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten,” aldus Caz. “En als ze dan ouder worden, kun je ze hun eigen vliegticket geven, paspoort en kun je ze ook hun eigen koffertje laten rollen.”

En als vliegen nog te uitdagend is, begin met road trips. De constante beweging is uitdagend, maar met de auto heeft je kind een thuisbasis. Voor in de auto pakken de meisjes hun eigen vermaak-tassen in. Ze nemen hun favoriete poppen, kleurboeken en tijdschriften mee voor de autorit.

Maar natuurlijk ook zij horen de vraag “Zijn we er al?” heel vaak.

3. Plezier voor het hele gezin

Het is verstandig om een activiteit te bedenken die leuk zijn voor het hele gezin. Zo maak je reizen leuk en een gedeelde ervaring. De familie Makepeace doet veel aan de sport SUP crossen. Dit is een sport waarbij je op een surfbord staat en met een peddel jezelf vooruit beweegt. Deze sport kunnen ze op veel plekken doen en het is leuk voor alle leeftijden.

Ook moedigen de ouders andere ouders aan om je kinderen te betrekken bij het besluiten nemen. De familie doet samen onderzoek naar bestemmingen en activiteiten. “Als kinderen onderdeel zijn van de planning, leren ze niet alleen van de ervaring, maar de reis voelt ook meer als ‘hun reis,” aldus de ouders.

Lees ook: Zomervakantie uitzoeken: hebben je kinderen ook iets in te brengen?

Ook is het belangrijk dat je samen met de hele familie nadenkt over mogelijke problemen die je kan tegenkomen op reis. Zo kun je teleurstellingen voorkomen en ben je voorbereid.

4. Blijf onder budget

Als je niet zoveel geld te besteden hebt, doe je er goed aan om niet te reizen met het vliegtuig, maar bijvoorbeeld met een campingbusje. Maar daarnaast kun je ook in je eigen omgeving op vakantie of er even tussenuit. Het is een goede manier om te checken of het reizen iets voor je familie is door te beginnen met een vakantie in je eigen buurt. Beginnen met babystapjes!

5. Vergemakkelijk het inpakken

Verklein je kledingkast, zo kun je beter combineren. Ook moedigt Caz haar dochters aan om niet AL het speelgoed mee te nemen, maar alleen het favoriete speelgoed. Lees je ook goed in het weer van je bestemming. Het is handig als je spullen hebt die je voor warm, koud, nat en droog weer kunt gebruiken. Dat scheelt weer plek in je koffer.

Lees ook: Dè checklist om goed voorbereid op reis te gaan

En alhoewel het natuurlijk allemaal wel in een koffer moet passen, waarschuwt de moeder ook dat je niet weer doorslaat. Een lege koffer brengt niet zo veel plezier met zich mee.

Lijkt het jou wat om met je gezin de wereld rond te reizen?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 11 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 11 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen