Waar ben je naar opzoek?

Evelyn Struik: “Eigenlijk ben ik heel slecht in opvoeden”

3 minuten lezen Marian Alons
Evelyn Struik: “Eigenlijk ben ik heel slecht in opvoeden”

In deze nieuwe rubriek vragen we bekende ouders naar hun ouderschap. Hoe gaan zij om met hun beroemdheid en hoe combineren ze hun drukke leventje met het opvoeden?

Naam: Evelyn Struik
Geboortedatum:
25 juli 1969
Kinderen: Liva (8) en Roef (10)
Woonplaats: Amsterdam
We kennen haar van: Eigen Huis & Tuin, TV Makelaar
en vanaf 16 mei komt Verminkt op de buis.

 

Als presentatrice van drie programma’s en moeder van twee kinderen van basisschoolleeftijd heeft ze een druk leventje. Evelyn Struik werkt veel, maar besteedt ook graag haar vrije tijd met haar kids Liva(8) en Roef(10). “Ja, het is best heftig hoor. Ik voed de kinderen natuurlijk alleen op en werk veel met drie programma’s. Gelukkig heb ik een hele lieve oppas.”, zegt ze lachend. 

Lees ook: Moeder schrijft open brief aan bekende Nederlandse vlogsters

Evelyn is niet meer samen met de vader van haar kinderen. Toch heeft ze een goede manier gevonden om het ouderschap draaiende te houden: “Voor m’n vaste werkdagen heb ik een vaste oppas gevonden. Ik zeg haar af als ik toch thuis ben. Dat vind ik overzichtelijker voor mezelf. Het ergste dat er kan gebeuren, is dat we allebei thuis zijn. Mijn ex-partner en ik wonen allebei in Amsterdam, dus dat is ideaal. Van maandag tot met woensdag zijn ze bij m’n ex. Ik haal ze woensdag op uit school en dan zijn ze donderdag en vrijdag bij mij. Het weekend doen we om en om.” Het contact tussen Evelyn en haar ex is normaal te noemen. Evelyn relativerend en lachend: “Maar ja, wat is ‘normaal’?” 

Beroemd-zijn & Kids

De kinderen van de RTL-presentatrice vinden het werk van hun mama en beroemd-zijn heel leuk. Evelyn: “Ze willen alles zien. Liva is echt fan van Eigen Huis & Tuin bijvoorbeeld. Ik ga kijken of ik ze binnenkort een dagje mee mag nemen, dat zullen ze echt heel leuk vinden! Vanaf 16 mei komt Verminkt op televisie, maar dat mogen ze niet zien. Zelf draai ik al bij sommige beelden m’n hoofd om. Nee, dat is echt te heftig.”

Lees ook: Een televisie kijkend kind is zóveel makkelijker

Haar kinderen zijn erg trots op hun bekende mama: “Het is echt heel schattig, maar ze zijn heel trots. Ze hebben er nu geen last van. Vriendjes maken foto’s van de televisie en appen die door, ze hebben er veel lol om. Toen het net uit was met m’n ex en ik veel gedoe had wat betreft m’n gezondheid stond ik echt in elk roddelblad, dat was afschuwelijk en ik was heel blij dat mijn kinderen dit allemaal niet hebben gezien. Dat mag je kinderen niet aan doen.” 

Toch lachen ze er ook om, vertelt Evelyn. “Eén keer fietste ik met Roef en een vriendje van hem. Er werd een foto gemaakt en er werd in het blad bijgezet dat het vriendje mijn zoontje was. Daar hebben ze heel hard om gelachen.” 

Cursus opvoeden

Ik wil mijn kinderen meegeven dat ze vooral zichzelf moeten zijn. Ze moeten hun gevoel volgen, zich niet laten meeslepen door de menigte en sterk in hun schoenen staan.” Evelyn vindt het belangrijk dat haar kinderen authentiek en oprecht zijn. “Eigenlijk ben ik heel slecht in opvoeden, maar ik doe wel echt m’n best om ze dat mee te geven.”

Ze is van mening dat eigenlijk iedereen een cursus opvoeden moet volgen voordat ouders aan kinderen beginnen. “Overal zijn tegenwoordig cursussen voor, maar opvoeden niet. Dat is toch eigenlijk belachelijk? Het is zo ontzettend belangrijk. Kinderen zijn zo ontzettend kwetsbaar.”

Lees ook: Hé mama’s! Stop met oordelen en steun elkaar!

“Je ziet vaak dat stellen een kind nemen als bekroning op hun relatie of juist om te binden, als de relatie niet zo soepel meer loopt. Dat laatste is niet echt handig. Wanneer je een kind krijgt, wordt je relatie echt op de proef gesteld en dan kom je elkaar echt tegen. Ik had voor het eerst ruzie met mijn ex, omdat we zo verschillend dachten over sommige dingen.”

Als tip wil Evelyn dan ook meegeven dat je als ouder niet naar de buurvrouw moet kijken hoe perfect zij opvoedt, maar vooral naar jezelf. “De één is liever huismoeder en de ander werkt liever. Het is allebei oké en in sommige gevallen heb je geen keus. Als je er maar echt voor je kind bent.” 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen