Waar ben je naar opzoek?

5 tips voor een goede start in de ochtend (en een productieve dag)

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
5 tips voor een goede start in de ochtend (en een productieve dag)

Hoe we onze dag beginnen bepaalt hoe de rest van de dag verloopt. Dat wist ik al toen ik nog studeerde maar nu ik moeder ben is dit voor mij nog belangrijker geworden. Want een goed begin van de dag is het halve werk. Als ik de dag niet op mijn manier begin loop ik de hele dag achter de feiten aan. Dat gevoel ken je vast wel! Ik wil dus moeders motiveren en inspireren om een vaste structuur te brengen in je dag en zo goed als het kan, alles op rolletjes te laten lopen. Een goede start in de ochtend is het halve werk.

Een goede nachtrust

Een goede start in de ochtend: dit zijn mijn tips!

Tip 1: Kom op tijd uit bed! 

Wanneer de vermoeidheid toeslaat is het moeilijk om op tijd uit bed te komen. Maar wanneer ik lang in bed blijf liggen dan ben ik de hele dag overal te laat mee. Een goede nachtrust op een goed bed doet al wonderen. Nu hoeft een goed bed niet perse duur te zijn. Een goed goedkoop bed vind je bij Beddenplein. Zij hebben ook een online bedden outlet. Investeer in een goed bed en je slaapt weer als een roosje.

Voor na het opstaan heb ik nog een tip; maak je bed op! Klinkt stom maar het is een hele overwinning om je bed op te maken en een opgeruimde slaapkamer achter je te laten. Deze ‘overwinning’ kan van grote invloed zijn op je motivatie om in de ochtend in actie te komen en lekker productief te zijn.

Tip 2: Doe de gordijnen open en open je ramen voor frisse lucht

Nadat ik mijn bed opgemaakt heb doe ik een rondje over de bovenverdieping om de bedden van de kinderen op te maken, de gordijnen los te doen (ook al kom ik er de hele dag niet meer) en de ramen te openen voor frisse lucht. Het geeft mij een goed gevoel te weten dat, wanneer ze boven willen spelen, ze niet in een donker en muf hol terechtkomen.

Tip 3: Kleed jezelf aan

Lieve moeders; ik geef je een tip wat jezelf echt heel erg goed zal doen. Kleed jezelf aan meteen na het opstaan en besteed tijd en aandacht aan jezelf. Leer jezelf dit aan! Je bent dan klaar voor de dag. Wanneer je in je pyjama rond blijft hangen is de kans groot dat je een luie en niet productieve dag hebt. 

Lees ook: Moeder zijn en thuiswerken? Dit zijn mijn 10 persoonlijke tips!

Tip 4: Eet gezond

Vergeet niet je ontbijt over te slaan en het liefst neem je een gezond ontbijt. Drink ook meteen water en blijf de hele dag water drinken.

Tip 5: Ruim je huis op

Een schoon en opgeruimd huis doet iets met je. Je hoofd voelt meteen een stuk lichter. Een schoon huis is een gelukkig huis. In een schoon huis kan ook geleefd worden! Je huis hoeft niet 24/7 opgeruimd te zijn maar besteed wel zorg en aandacht aan je huis. Dat geeft je echt een goed en voldaan gevoel. Doordat je hoofd leger is ben je ook productiever. 

Photo by jonas mohamadi from Pexels

Dit is een gesponsorde blogpost

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen