Waar ben je naar opzoek?

4x Wat je over 10 jaar niet gaat missen aan de babytijd

2 minuten lezen Marian Alons
4x Wat je over 10 jaar niet gaat missen aan de babytijd

De babytijd is fantastisch! Zwanger zijn is best pittig, maar dat is zo vergeten wanneer je je kleine in je armen mag houden. Toch moeten we onszelf niet voor de gek houden. Er zijn namelijk ook heel veel dingen in de babytijd die we kunnen missen als kiespijn. We zetten vier belangrijke voor je op een rij.

1. Middernachtelijke spuitluiers

Midden in de nacht uit bed moeten omdat je kleine huilt is al niet zo’n pretje. Nog erger wordt het wanneer hij, wanneer je hem oppakt, met veel lawaai de luier vol poept. Het allerergste is het wanneer die poepluier een spuitluier blijkt te zijn, waardoor niet alleen je kleine van top tot teen onder de donkergele drek zit, maar ook het ledikantje, de vloer én jijzelf. Succes met opruimen!

2. Waar is mijn speen?!

Nog zo’n middernachtelijk probleem dat we niet gaan missen: de verloren speen. Laten we vooropstellen dat een speentje een geweldige uitvinding is om je kleintje rustig in slaap te laten vallen. Helaas juichen we vaak te vroeg: het lijkt stil te zijn, maar plotseling stijgt er toch weer een enorme brul op. Je kind viel in slaap, ontspande en… liet de speen uit z’n mond vallen. Voor dat probleem zouden ze toch eens een oplossing moeten verzinnen!

Lees ook: Zo lang duurt het voordat je gewend bent aan je baby! (en meer verrassende conclusies)

3. Veel te brede kinderwagens

Bij het uitzoeken leek die kinderwagen zo nog zo geweldig: een ruime bak voor de baby, een enorm opbergvak eronder en lekkere brede wielen waarmee je iedere stoep met gemak op en af kon. In de praktijk betekent dit dat we soepel naar de winkel lopen, maar daar vervolgens hopeloos vast komen te zitten in de smalle gangpaden…

4. Die ‘supermakkelijke’ autostoel

In het instructiefilmpje ziet het er zo ontzettend makkelijk uit: je klikt de Maxi Cosi in het al eerder geïnstalleerde onderstel op de achterbank en: Hup, je kan weg! De grote vraag is echter waarom dit nooit (nee, echt nooit) zo simpel is in de praktijk. Vertrekken voor een dagje uit duurt uren, omdat je dat stomme stoeltje maar niet vast krijgt in de auto. Het goede nieuws: ooit zal ook jij de kunst van het autostoeltje vastklikken onder de knie krijgen. Het slechte nieuws: de kans dat je kindje tegen die tijd al uit dat stoeltje gegroeid is, is erg groot…

Dit gastblog is geschreven door Petra. Op ikenmama.nl blogt ze al lang over kinderen en het wel en wee van haar gezin.

Bron afbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 6 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 7 dagen geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 7 dagen geleden
  • 4 minuten lezen