Waar ben je naar opzoek?

40 dagen zonder suiker

2 minuten lezen Sharon

Durf jij het aan? 40 dagen zonder suiker? Voor de meesten is volledig suikervrij eten een echte uitdaging. Het is dan ook niet niks, suiker zit echt overal in. Zelfs in producten waar je het helemaal niet verwacht. Bijvoorbeeld in vleeswaren, soep en het kruidenzakje voor je nasi. Daarom is er de online cursus 40 dagen zonder suiker, zodat je zelf kunt kijken of jij je gezonder en energieker voelt zonder suiker!

Fruit enzo
Maar suiker heb je toch nodig? Dat klopt! Je lichaam heeft suikers nodig om te kunnen functioneren, om je energie te geven, overigens ook wel koolhydraten genoemd. Daarom is koolhydraatvrij eten een slecht idee. Maar met suikervrij bedoel ik: vrij van geraffineerde suikers. Groenten, fruit, aardappels en volkoren producten zijn prima. Maar geraffineerde suiker is niet oké! Je hebt het niet nodig en het veroorzaakt alleen maar ongemakken in je lichaam.

Waarom zou je de uitdaging aan gaan?
Suikervrij eten kan je helpen om vrij te komen van hoofdpijn, migraine, buikpijn en darmproblemen. Daarnaast vallen een heel aantal mensen er enorm van af. En het meest voorkomende voordeel: je hebt veel meer energie!

Dat is nog niet alles. Je hebt niet alleen meer energie, je voelt je vrolijker, alerter en je gaat er van stralen. Hoe dat kan? Zonder geraffineerde suiker kun je je vitaminen nuttiger gebruiken, waardoor je huid, haar en nagels er mooier uitzien. Er zijn zelfs heel wat deelnemers van hun eczeem afgekomen. Ook is bekend dat mensen met vastgestelde ADHD of ADD rustiger zijn bij een suikervrij leefpatroon. En… suikervrij eten kan je helpen om een stabiele bloedsuikerspiegel te krijgen.

Mijn suikervrije weg
Ik eet al een hele tijd suikervrij en de drie grootste veranderingen zijn voor mij het gewichtsverlies, de verbetering in mijn energiepeil/humeur en tot slot: de dagelijkse hoofdpijn die ik had, is volledig verdwenen. Lees hier ook meer over mijn ervaringen. Ik heb geen moment spijt gehad van deze keuze en heb er nog elke dag baat bij. Ook zou ik nooit meer terugwillen naar die ‘vermoeide’ periode!

Jouw 40 dagen zonder suiker
Ga dus de uitdaging aan en kijk wat een suikervrij leven jou en je gezin kan opleveren. Ik krijg heel veel positieve reacties van mensen die echt blij zijn dat ze het gedaan hebben en dat de sfeer thuis zo enorm verbeterd is. Én ze voelen zich zoveel beter!

Klik hier voor meer informatie over de online cursus, wat het precies inhoudt en hoe het verder in zijn werk gaat. Als je je nu aanmeldt, krijg je het nieuwste receptenboek gratis, met 50 suikervrije recepten voor verjaardagen, kinderfeestjes en borrels!

Durf jij de uitdaging aan? Wie doet er mee en gaat aan de slag met 40 dagen zonder suiker?

© Geschreven door Sharon

Wil jij dat anderen deze blog ook lezen? Deel het met de rest van de wereld via onderstaande icons.
Klik en plaats!

Reacties
  • Saga Suus zei

    Dat klinkt op zich goed en ik zou best de uitdaging aan willen gaan maar ik vind 74 euro wel een heleboel geld, zeker wat je ervoor krijgt, jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen