10 x lekker naar buiten met je dreumes!

Een frisse neus, een dosis vitamine D, energie krijgen of kwijt kunnen, even uitwaaien, samen met andere kindjes spelen, de motorische ontwikkeling stimuleren, leren over planten, bloemen, bomen, struiken en beestjes, lichaamsbeweging, geuren, kleuren en vormen ontdekken en nog veel meer…. De lijst met voordelen, voor zowel kinderen als hun ouders, is eindeloos. Dus, kom! Laten we lekker naar buiten gaan. Met deze tien ideeën kom je de zomer wel door.

Lees ook: 7x Wetenschappelijk bewezen dat buitenspelen goed is voor kinderen

1. Ken je iemand met een volks- of moestuin? Vraag of je af en toe langs mag komen met je dreumes om te helpen plukken. Dit is gelijk een perfecte manier om ongemerkt groente en fruit in je moeilijke eter te krijgen.

2. Geen moestuinierder in de buurt? Geen punt, bezoek een pluktuin. Of, leuker nog, maak zelf een moestuintje samen met je dreumes. Als je geen (grote) tuin hebt, kun je ook informeren bij je gemeente naar mogelijkheden rondom buurtinitiatieven, zodat je samen met je buren een stukje grond om kunt toveren tot moestuintje.

3. Bezoek een (kinder)boerderij. Je hebt natuurlijk de gewone buurtboerderij met drie geiten en een koe, maar er zijn ook grotere knuffelboerderijen, waar je dreumes geitjes de fles kan geven, koeien kan knuffelen en ezeltje kan rijden.

4. Bezoek een botanische tuin. Altijd zo mooi en rustgevend. Je dreumes kijkt zijn ogen uit en kan super veel leren van deze bezoekjes.

5. Ga lekker naar het bos! Bramen plukken, blaadjes zoeken, draagzak mee voor als ze moe worden en gaan.

Lees ook: Voorkom bijziendheid met buitenspelen

6. Maak een tochtje door de duinen. Heuvel op en heuvel af, hoe heerlijk is dat! En als beloning is daar de mooie, grote zee.

7. Het strand mag natuurlijk niet ontbreken aan het rijtje. Met de bal of vlieger, schelpen zoeken, zandkastelen bouwen, pootje baden, picknicken: het kan allemaal op het strand.

8. Bezoek een openluchtmuseum of openluchtzwembad. Musea en zwembaden: altijd een succes voor een dreumes.

9. Ga een dagje naar de dierentuin. Of als je in de buurt woont van een fijne dierentuin, overweeg dan een abonnement.

10. En dan is er natuurlijk de speeltuin. Je hebt die van jou om de hoek al honderd keer gezien, dus zoek uit of er verderop een grotere of leukere is!

Wat is jullie favoriete buitenplek?

Lees ook: Buitenspelen; bankhangen is bij ons thuis geen optie!

Is jouw kind de dreumes leeftijd al gepasseerd? Hier dan nog een paar leuke buitenactiviteiten voor grotere kinderen: ga kanoën door de grachten, ga strandjutten (inclusief spannend verhaal), bezoek een pretpark of zet een speurtocht uit voor de kinderen uit de buurt.buiten spelen
Bron hoofdafbeelding:
Pixabay

Kari van der Heide

Ik ben Kari en ik ben de mama van Isaya. Of beter gezegd, één van haar mama’s. De andere is Hinke, met wie ik sinds 2010 samen ben. In 2014 zijn we getrouwd en vorig jaar kregen we een dochtertje, met behulp van een donor. Ik schrijf drie keer per week Engelstalige blogs, op columnsbykari.com, over ouderschap, kinderen, gezondheid, yoga, (life)style en beauty. Daarnaast schrijf ik regelmatig Nederlandse blogs voor Love2BeMama.com over mijn favoriete onderwerpen!

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.