Waar ben je naar opzoek?

13 Reasons Why – De weg naar zelfmoord

1 minuut lezen Leonie
13 Reasons Why – De weg naar zelfmoord

Zelfmoord , nu met instructies. Mijn mond viel open toen ik berichten op mijn tijdlijn voorbij zag komen over één of andere nieuwe serie op Netflix. In de serie “13 Reasons Why” legt de 17-jarige Hannah uit waarom ze zelfmoord pleegt.

In de serie gaat het o.a. over pesterijen die overgaan in seksueel misbruik, tienerliefde en schuldgevoelens. Ik denk dat veel jongeren op de de middelbare school worden gepest. Ze vallen meestal net buiten de groep, zijn soms net een beetje anders en ook al zijn ze dat niet dan voelen ze zich uiteindelijk wel zo. En daarom denk ik dat heel veel jongeren zich in Hannah herkennen.

Lees ook: 6 series om te kijken terwijl je borstvoeding geeft

Op zich is daar niks mis mee maar toch vind ik het gevaarlijk, wordt zelfmoord dan als normaal gezien? Óf wordt het makkelijker om over je gevoel te praten, wat het doel is van de serie. Pubers zijn erg beïnvloedbaar en naïef, ze willen graag vaak iemand anders zijn dan hun eigen ik. Willen ze dan straks Hannah zijn? Gaan ze alles doen wat Hannah doet?
Ik vind het link.

Het gaat elke aflevering van de 13 afleveringen over 1 iemand door wie ze uiteindelijk zelfmoord pleegt. Slim, zo blijf je er natuurlijk steeds weer naar kijken. Wat ik niet begrijp is dat er aan het einde van de serie daadwerkelijk zelfmoord word gepleegd en dit ook duidelijk in beeld word gebracht.

Positief of negatief?

Het zou jongeren moeten motiveren om over hun gevoelens te praten en ze op die manier moeten helpen. Ik heb m’n twijfels hierover en denk dat het misschien een aantal puberende jongens en meisjes zal helpen maar dat het vooral ook heel negatief uit zal pakken.

Wat vinden jullie hiervan? Mogen je kinderen hier naar kijken?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 8 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 8 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 8 maanden geleden
  • 4 minuten lezen