Waar ben je naar opzoek?

12x Help! Wat lijk ik op mijn moeder…

2 minuten lezen Nicole Vijgen
12x Help! Wat lijk ik op mijn moeder…

Wat lijk ik op mijn moeder

Ooit kocht ik het boek ‘Help! Ik ben precies mijn moeder’ van Sandra Reishus. Ik heb het daarna nooit meer aangeraakt. Ik wilde het niet lezen, ik negeerde het moederschap en het feit dat ik steeds meer op mijn moeder begon te lijken volledig. Man, wat heb ik moeten wennen aan het mama zijn van…

En wat had ik er een hekel aan dat ik die eigenaardigheidjes van mijn moeder steeds vaker terugzag in mezelf, in hoe ik mij gedroeg als mama. Negeren en hopen dat het ooit beter werd, leek mij de beste optie.
Inmiddels ben ik alweer tien jaar mama en weet je, stiekem begin ik te genieten van mijn rol als mama in dit gezin.

Ik ben de mama voor mijn kinderen die ik blijkbaar wilde zijn, want ik vind mijzelf als de mama-lookalike van mijn moeder steeds leuker worden. Ik betrap mij er zelfs steeds vaker op dat ik dingen van mijn moeder herinner en ze imiteer. Nee, niet meer Help, maar meer van Leuk, ik lijk op mijn moeder.

LEUK! Ik lijk op mijn moeder…

Want is het soms niet eens fijn om ’s avonds al om acht uur op de bank te zitten met een kop koffie en samen met de kids Goede Tijden Slechte Tijden te kijken?

Of…

1. Die vieze melksnor van je kleuter van 5 even met wat spuug weg te vegen voordat ze de klas instapt.

2. Lekker dik de boter op een boterham met hagelslag smeren voor je kids.

3. Onderaan de trap te schreeuwen dat het eten klaar is en dat iedereen NU moet komen ETEN!!

4. In het weekend door de kids een kop koffie geserveerd te krijgen op bed.

5. ’s Avonds nog een uurtje achter de naaimachine te kruipen om dat schattige jurkje verder af te naaien. Ik kan niet naaien, maar hoop het wel ooit nog te leren…, maar goed ik blog, meestal in de avond. Dat creatieve knutselfrutsel bijberoep bestond vroeger natuurlijk nog niet 😉

6. Om zes uur het eten klaar te hebben en furieus te zijn als papa het voor elkaar krijgt om een kwartier later thuis te komen voor het eten.

7. Geen tijd te hebben om samen met je dochter haar huiswerk te maken, want Oh my god… die mand met was is nu écht even belangrijker!

8. Elke dag weer door de straat ‘Kijk je uit!’ te roepen tegen je dochter van 10 jaar voordat ze alleen naar school fietst.

9. ‘Is het lekker?’ te zeggen als iedereen net één hap eten naar binnen heeft gewerkt en dan verbaasd zijn als niemand reageert. ‘Een beetje respect voor mijn kookkunsten mag ook wel hè, ik ben niet jullie hulp!’

10. Elke dag weer te vragen aan je kinderen net voordat ze naar school willen vertrekken: ‘Heb je je tanden wel gepoetst en je haren gekamd?’

11. En tegen ze te zeggen: ‘Doe je wel een muts op en een sjaal om anders word je ziek hoor!’

12. Altijd even te proeven van alle pannen met eten die op het vuur staan. Ik kon me daar vroeger zo vreselijk om ergeren, maar nu doe ik het lekker ook.

Heerlijk hè, al die privileges die het mama zijn met zich meebrengt. Genieten, echt waar! En daar hoor ik mijn moeder alweer zeggen: ‘Ach kind, het het hoort er allemaal bij.’

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen