Waar ben je naar opzoek?

10x Super relaxed met je kleintje naar het strand

3 minuten lezen Kari van der Heide
10x Super relaxed met je kleintje naar het strand

Je denkt misschien “strand tips? De zomer is toch bijna voorbij? Had dat niet wat eerder gekunt?”. Uiteraard en mijn excuses, maar het is nog best zonnig en ik wilde echt wat zinnigs te zeggen hebben voor ik deze blogpost schreef. Twee zomers (een met baby, een met dreumes) en een vakantie naar curaçao (drie weken strand) later voel ik me redelijk expert in het naar het strand gaan met een baby/dreumes.

Dus als je wilt weten hoe je dat aanpakt, no fuss, all fun, naar het strand met je kleintje, lees dan verder. Of, sla op, stuur door, voor volgende zomer!

1. Inpakken en wegwezen.
Ja, niet dus. Denk goed na wat je meeneemt. En dan bedoel ik, vooral niet teveel. Je kind heeft geen veertien schepjes, emmertjes, vormpjes en ballen nodig om zich te vermaken. Het is een kind. Er is water, zand en vaak nog een klimrek ook. 1 schep, 1 emmer en eventueel een bal is meer dan voldoende.

2. Maar wat neem je dan wel mee?
Een draagzak. Sowieso. Want tenzij je drie centimeter van het strand vandaan woont, is de kans groot dat je kind op een bepaald moment een dutje wil doen. Als je net zo’n heerlijk, gevoelig kind hebt als ik, is de draagzak een uitkomst. Want ZAND, WATER, KINDJES, ZAND – dan gaat slapen natuurlijk niet. In de draagzak zijn ze zo weg en dan kun jij even heerlijk langs de kunstlijn lopen, de zon op je huid voelen, je baby tegen je aan, de duinen in je opnemen, etc.

3. Die lichte tas.
Als je alleen bent, is het dan uiteraard wel zo handig dat je dus een lichte tas bij je hebt. Anders loop je als pakezel met slaapbaby in draagdoek over het strand te sjokken en denk je “nooit meer”. Je kunt uiteraard ook aan een strandtent vragen of je even je mommybag achter de bar mag stallen.

Lees ook: De vakantietas van een kleuter

4. In die mommybag zit sowieso… zonnebrand.
Dat is nummer 1. Een petje, is ook wel fijn. Een 30.000 UV-filter pakje of zoiets. Vocht is ook een belangrijke. Het meeste kun je gewoon kopen op het strand, maar (borst-, soja-, haver- etc.) melk is wel verstandig om mee te nemen. Genoeg ETEN. Ik heb dus een ‘moeilijke eter’, oftewel een kind. Maar op het strand gaat er ineens van alles in. Boterhammen, pakjes drinken, bananen, Nijntje koekjes, patatjes, een ijsje. Die zon, dat spelen, die wind, dat water = honger. Neem wat voorraad mee. Een grote (dunne) lap stof om op te zitten en een handdoek zijn ook handig. En tot slot: wat extra kleertjes. Want baby/dreumes + water = nattigheid.

5. Nog even over zonnebrand.
Smeer de eerste laag alvast thuis op, dat scheelt van alles en nog wat aan gedoe.

6. Chill out mama.
Vergeet een boek of wat voor ontspanningsmiddel dan ook. Met je kleintje naar het strand betekent geen seconde rust (tenzij ze slapen en jij dus lekker door die branding hobbelt met je babbie op je rug). Maar dat betekent niet dat je niet een chille mama kunt zijn. Beter nog: hoe relaxter jij bent, hoe leuker de dag is.

Lees ook: 10 x vliegen met je dreumes

7. Dus.
Maak je geen zorgen over zandkorrels, natte kleren, late- of overgeslagen slaapjes en ongezonde of geen maaltijden. Je hebt drie prioriteiten”

  1. Zorgen dat kind niet verdrinkt.
  2. Dat je kind niet verbrandt.
  3. En dat je kind niet uitdroogt.

En de rest (lol hebben) gaat meestal automatisch.

8. Als je toch graag wilt dat je kind goed slaapt…
Sommige kinderen hebben geen last van korte of overgeslagen slaapjes. Andere kinderen slapen ‘s nachts super slecht als ze overdag niet goed slapen. Het kan helpen om het slaap ritueel dat je thuis uitvoert, na te bootsen. Op Curaçao deden we Isaya even onder de douche, een pyjamaatje aan en legden haar op een strandstoel, omdat we bijna iedere dag op het strand waren en een beetje ritme erin wilden houden.

9. Het is echt geen must, maar…
Als het ff kan, neem iemand mee. Je zus, je (schoon)moeder, je partner of je beste vriend(in). Want dan heb je (in niet zo willekeurige volgorde) iemand die je kan helpen spullen dragen, een compagnon als je voor de veertiende keer “wat mooi!!!” moet roepen als je kind voor de veertiende keer met dezelfde schelp aan komt zetten en een gesprekspartner als je kleintje ligt te slapen in je draagzak, bolderkar, strandtent, zelfgemaakt handdoekhuisje en je #evenwattijdvoormezelf hebt.

10. Helemaal ideaal is als…
(een van) je strand-compagnons ook kinders mee nemen. Want, nou ja, als je een baby/dreumes hebt, weet je hoeveel LEUKER de wereld is met andere meisjes en jongetjes mee spelen.

Isaya op het strand
Wat is jouw strandtip?

Bron hoofdafbeelding: Eigen beeld

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen