Waar ben je naar opzoek?

10x Shoppen met je kind

2 minuten lezen Kari van der Heide
10x Shoppen met je kind

In deze reeks deelt de mama van een enthousiaste, actieve dreumes tips & trucs. Mensen zeggen vaak dat, zodra je kinderen hebt, je allerlei dingen niet meer kunt doen. Zoals uit eten gaan, rustig boodschappen doen, het huishouden doen of fit blijven. Maar niks is minder waar. Vandaag 10 tips om te shoppen met je kleintje.

1. Ga niet alleen. Mijn vrouw en ik gaan regelmatig shoppen, met onze dochter. Dit doen we al vanaf dat Aya heel klein is. Als je met je echtgenoot(e) of een vriend(in) gaat, is er altijd iemand die kan helpen als je iets wilt passen, eten moet halen of luiers moet verschonen.

2. Maak een plan. We spreken altijd van tevoren af waar we eerst heen gaan (Bijenkorf), wat we daarna gaan doen (lunchen) en waar we mee afsluiten (slenteren door de Kalverstraat of de negen straatjes of de PC Hooft). Een planning voorkomt hongerige baby’s, teleurgestelde vrouwen en gemiste kansen.

Lees ook: Hoe hou je je kind bezig als je boodschappen doet?

3. We nemen altijd zowel de Bugaboo als de draagzak mee. De draagzak is handig voor drukke plekken en overprikkelde baby’s. De kinderwagen is handig voor het stallen van geshopte spulletjes.

4. Zorg voor genoeg plas- en luierstops. Ik ben ook maar een mens. Een vrouw wel te verstaan. Die van shoppen houdt. Ook dat nog. Daarom waren we laatst Aya’s plasluier vergeten te verschonen. We moesten de Hema in voor een nieuwe outfit. Arm kind.

5. Stop op tijd om te lunchen. Kies een plek uit waarvan je weet dat je er fijn kunt lunchen met je kind. Met drie vrouwen in ons huishouden is er altijd wel iemand ‘hangry’, dus we hebben geleerd om op tijd naar de 5e verdieping van de Bijenkorf te gaan voor friet (Aya en ik) en sushi (mijn vrouw).

Lees ook: “Broodje geduld, alsjeblieft!”

6. Ja, de Bijenkorf dus. Heerlijk. Make-up op de begane (voor mij), kleding op de tweede en schoenen op de derde (voor ons allebei), kinderkledingparadijs op de vierde (voor Aya) en lekker eten op de vijfde. We brengen uren per jaar door in de Bijenkorf. Een echte aanrader als je gaat shoppen met een kleintje.

7. Oefening baart kunst. We doen dit sinds Aya twee maanden is, ongeveer een keer per maand. We hebben zo onze routines, dingen die werken en absolute flaters. Het wordt steeds leuker voor iedereen.

8. Slaapjes onderweg zijn essentieel. Als je tussen een en drie thuis moet zijn voor een slaapje of als je het slaapje dan maar overslaat, wordt het of een kort of een gestrest dagje shoppen. Aya slaapt in de wagen of in de draagzak, wel zo fijn.

Lees ook: Een dagje uit: wat moet je niet vergeten?

9. Op tijd naar huis. Het kan zo verleidelijk zijn: nog even hierheen, nog even daar langs. Nee. Spreek een tijd af en houd je eraan. Anders moet je nog heel snel, met een oververmoeid kind in je armen, een maaltijd in elkaar flansen omdat je te laat thuiskwam.

10. Verlies je kind niet uit het oog. Dat is eigenlijk het enige belangrijke. Raak je kind niet kwijt in de drukte. Iedereen weer veilig thuis? Dag geslaagd.

Bron beeld: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen