Waar ben je naar opzoek?

10 redenen waarom meisjes geweldig zijn (en je niet aan had gedacht)

3 minuten lezen denise Denise Meijer
10 redenen waarom meisjes geweldig zijn (en je niet aan had gedacht)

Na twee jongens is het denk ik veilig om te zeggen dat ik letterlijk op een roze wolk zat toen we erachter kwamen dat ons derde kindje een meisje bleek te zijn. Zelfs anderhalf jaar later, is die roze wolk nog altijd even prominent aanwezig. 

Nee, ik schaam mij er niet voor om te zeggen dat ik (en zeker na mijn jongens) hoopte op een meisje om ons gezin compleet te maken. Dit om alle duidelijke redenen: de strikjes, jurkjes, tierelantijntjes en natuurlijk 50 tinten roze.

De clichés

De werkelijkheid steekt echter iets anders in elkaar. Ja… Meisjes zijn geweldig. Om de clichés, maar misschien nog wel meer om de dingen die ik in de eerste instantie niet direct had verwacht. In het kader van Wereldmeisjesdag sommen wij deze redenen graag voor je op. Want buiten dat meisjes een heerlijk excuus zijn om je uit te leven met ‘girly’ dingetjes, zijn onze dames vooral:

1. Stoer

En dat op hun eigen unieke manier. Zo zijn zowel mijn dochter als zoon in staat om het huis af te breken. Al doet dochter dit met zulke finesse dat je hier pas achter komt als enkel de fundering nog overeind staat. Voor wie denkt dat ze met de komst van hun meisje, ook direct een watje of ‘trutje’ in huis halen… dan heb je het dus fout. Meisjes zijn op heel veel vlakken veel ‘stoerder’ als de gemiddelde knul.

2. Slim

Een heel handige eigenschap in combinatie met het ‘stoere’. Het feit dat meisjes toch wat vaker nadenken voordat ze iets doen. Dit scheelt weer hechtingen, slapeloze nachten, enzovoorts.

3. Een trigger voor je innerlijke feminist

Want waarom zou zij geen bouwvakker, dokter, president, of profvoetballer kunnen worden als dat is wat ze wil?
Who run the world? YOU GIRL!

4. Gezellig

Sorry, misschien toch een beetje een cliché: meisjes zijn over het algemeen toch echt stukken spraakzamer. Aan gespreksmateriaal nooit geen gebrek! Zelfs al zegt ze feitelijk gezien nog niets anders dan “ba-ba”.

5. Pittig!

Laat jezelf niets wijsmaken, want onder dat lieve, zachte, roze exterieur gaat een tijger van een mini-mens verscholen. ‘Gemeen’ wil ik het niet noemen, maar meisjes zijn niet snel bereid om het kaas van het brood te laten eten. Ik zeg: Good for her!

6. Mini-me’s

Als mini-vrouwtje ben jij, als mama, haar allergrootste voorbeeld en ze zal dan ook haar uiterste best doen om jou te evenaren. Dit doet ze door op dezelfde manier met de pop te lopen zoals jij haar ooit hebt vastgehouden en misschien is dit ook wel iets waar je aan kan denken wanneer ze zichzelf ge-bodypaint heeft met jouw peperdure lippenstift. Dit is écht een compliment van het zuiverste soort. Lievvv!

7. DE reden om het absolute beste uit jezelf te halen

Want jij bent haar rolmodel, haar voorbeeld… Ze kijkt tegen je op en zal op een dag meer willen dan lippenstiftjes pikken. Kortom: een dochter geeft je dé allerbeste reden om vanuit eerste hand te laten zien ‘hoe het moet’ en wat je voor haar wilt in het leven.

Lees ook: Regels voor het daten van MIJN dochter

8. Veilig met verschonen

Niet richten, sproeien en duiken dus! Dat doen meisjes gewoon niet. Pfieuw! Nog een plus: ze plassen niet NAAST het toilet zoals de gemiddelde knul dit doet.

9. Een reden om weer helemaal verliefd te worden op je partner

Want het heeft toch iets speciaals. Om een vader te zien ‘vaderen’ over zijn dochter. De extra bezorgdheid, de manier waarop zij hem aankijkt en hoe ze hem zonder moeite om haar kleine pinkje kan windt als het nodig is. Zelfs de stoerste man ‘ontdooit’ bij het zien van zijn ‘kleine prinses’ en dat heeft iets vertederends. Smelt!

10. Iemand waar je echt bij kan inleven

Jij bent een meisje, zij is een meisje. Dit zorgt voor verschillende overeenkomsten en daarmee een hoop wederzijds begrip. Heel prettig als ze ooit een keer je advies nodig heeft.

Bron beeld: Pixabay

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen