Waar ben je naar opzoek?

10 redenen waarom ik een hekel heb aan de was

3 minuten lezen denise Denise Meijer
10 redenen waarom ik een hekel heb aan de was

Het moederschap is onlosmakelijk verbonden met de volgende dingen: opvoeden, schoonmaken, complete gekte en een overvolle wasmand.
Nu is het huishouden sowieso al een tijdrovend klusje als je eenmaal kinderen hebt, maar wassen? Daar heb je een dagtaak aan en ik vind het vre-se-lijk!

Perfect gestreken met bloemengeurtjes

Stikjaloers ben ik op vrouwen die er een keurig, opgeruimd washok op na kunnen houden. Met in hun kasten perfect, gestreken stapeltjes aan heldere kleuren, die ook nog eens gruwelijk lekker zullen ruiken.
Geloof mij: ik heb het geprobeerd, maar ik ben geen ster in het wassen en alles wat er bij komt kijken. Ik heb er dan ook, oprecht een bloedhekel aan. Er is echt no way dat ik met een fijn gevoel kan kijken naar een stapel was, mijn mouwen op zal stropen en kan denken: “Goh! Daar ga ik eens even lekker mee stoeien op mijn vrije zondagmiddag.”

Lees ook: 9 tips om je huishouden (met kinderen) beter te organiseren

En hier zijn gewoon. zomaar even tien redenen waarom ik een bezoekje aan de tandarts, leuker vind dan mijn meest gehekelde huishoudklusje. De was.

1. Het is onbevredigend en nu is mijn idee van bevredigen sowieso heel anders, maar ik kan mij dan ook echt niet voorstellen dat er moeders bestaan die de was zien als een taakje waar je een soortement van climax aan beleeft. Nope. Gewoon… nope!

2. Er komt geen einde aan! Een van de redenen dat wassen zo onbevredigend is, is omdat de was nooit helemaal gedaan zal zijn. Je blijft altijd zitten met restjes die een volledig wasprogramma niet waard zijn en nog voordat je met je ogen kan knipperen ligt de mand weer vol. Om te janken, echt!

Lees ook: 30 dingen die alle moeders doen. Elke dag opnieuw!

3. De was is vies, of is er iemand die zal beweren dat drie dagen oude, bezwete, bijna-beschimmelde sokken hygiënisch zijn? En vergeet dan vooral de lucht niet die vrijkomt als je zo een exemplaar onderuit de wasmand vist na …ueh… een week of drie?

4. Je raakt er dingen in kwijt en de absolute nummer één op de lijst aan vermiste voorwerpen? Eigenlijk elke tweede sok die er ooit gemaakt is. Maar vergeet ongelukkig gefabriceerde knoopjes niet, of een ‘vergeten’ 50 eurobiljet. Een wasmachine is eigenlijk een groot bezittingen-vretend monster! O, en hij zuigt ook al het geluk uit je lichaam. Alsof die 50 euro nog niet erg genoeg was…

5. Na wassen moet je strijken! En strijken is gewoon kut. Meer kan ik er niet van maken.

6. Serieus. Er bestaat geen meest ondankbare huishoudelijke klus dan het wassen. Of je moet een net-gewassen shirt, wat binnen tien minuten weer in de wasmand ligt omdat er grasvlekken in zitten, zien als een teken van dankbaarheid? Maar ik gok van niet…

Lees ook: 26x wat een moeder denkt tijdens het schoonmaken

7. Ooit wel eens dat wanhopige gevoel ervaren wat je krijgt als je ziet dat er een rode sok, in je (ooit zo) stralend witte was terecht is gekomen? Ik wel dus.

8. Wassen is eigenlijk één grote puzzel waar ik echt geen zin in heb. Bij wie hoort welk kledingstuk, sokken paren en ga zo maar door.

9. Het is ook nog eens rete-gênant. Of je moet er een bepaald soort kick uit halen om je partner zijn onderbroeken -met remsporen- te vinden. Ook leuk: uitgeharde sokken van je tienerzoon. Iets waar ik naar uit zal kijken.

10. En last but not least: er gaat altijd wel, een keer wat fout. Nu heb ik het al gehad over de roze sok in de witte was, maar denk ook eens aan de losgeraakte bh-beugel achter de trommel, die ene keer dat je per ongeluk een luier hebt mee-gewassen of het moment dat je een met terpentine, doorweekte handdoek in de wasmachine hebt gegooid. Die lucht krijg je er dus met geen 100 wasbeurten uit!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen