Waar ben je naar opzoek?

10 reden waarom roodharige kinderen geweldig zijn

3 minuten lezen denise Denise Meijer
10 reden waarom roodharige kinderen geweldig zijn

Mijn dingetje voor ‘gingers’ begon met mijn knappe roodharige tante. Daarna was er de Kleine Zeemeermin die mijn fascinatie verder deed aanwakkeren. Ik heb Anne of the Green Gables grijsgedraaid en mijn eerste liefde heette Jasper, een ginger. Ik zat toen in groep vier. Maar wat is dat toch met roodharigen? Ik ben zelf inmiddels ook voorzien van roodharige kinderen. Waarom roodharige kinderen geweldig zijn lees je in dit blog.

Inmiddels ben ik volwassen, heb ik twee roodharige kinderen, een roodharige man en mijn beste vriendin? Die is tevens rood.

Lees ook: 10x wat je moet weten als je een roodharig kindje hebt

Roodharige kinderen zijn facinerend

Nog altijd vind ik rood haar niet alleen prachtig, maar ook fascinerend. Het is zo’n kleur die je met geen mogelijkheid uit een potje krijgt (en ja… dat heb ik geprobeerd) en bijzondere eigenschappen to match. Kortom: rood haar is uniek…

… roodharige kinderen zijn geweldig!

En dit zijn de redenen waarom roodharige kinderen geweldig zijn:

… Rood haar is zeldzaam
Slechts 2% van de wereldpopulatie heeft rood haar. Dit maakt rood haar een zeldzaam verschijnsel en je kindje dus al direct een soort van uniek.

… It takes two to tango
Stellen kunnen alleen een roodharig kindje krijgen als deze beide in het bezit zijn van het recessieve ‘roodharige-gen’. Heb je zelf één of meer gingers in de familie en je partner ook? Dan kan het zelfs zo zijn dat, zelfs al hebben jullie beide bruin haar, een roodharig kindje op de wereld zetten. Dus al is je partner rood en jij blond bent; deze bijzondere looks komen toch echt van jullie beide.

Lees ook: 8x wat je niet wist over roodharigen

… Rood haar is moeilijk te verven
Het rode pigment is hardnekkig. Daarom pakt haarverf lastig. Mooi zo! Want dat is sowieso veel te zonde.

… Rood haar komt voor bij elke etniciteit
Gingers worden veelal (en onterecht) uitgemaakt voor Engelsman, Schot of Ier. En true: rood haar komt in deze landen vaker voor dan in, bijvoorbeeld, Afrika. Feit is echter dat rood haar voorkomt over de hele wereld en elke etniciteit.

… Gingers maken vitamine D aan, zelfs al is het bewolkt
De meeste mensen hebben een bepaald uur aan zonlicht nodig om voldoende vitamine D aan te maken. Iemand met rood haar maakt vitamine D aan, zelfs al is het bewolkt. Best bijzonder!

… Gingerphobia
Oftewel: iemand met een fobie (of intense hekel) aan roodharigen. Hoeveel mensen kunnen precies zeggen dat hun haarkleur ervoor zorgt dat mensen liever een blokje omlopen als ze je zien? Niet veel, toch?

… Dat gezegd hebbende:
Rood haar heeft een bijzondere, historische geschiedenis. Zo werden gingers vroeger gezien als heksen, in Rome werd gedacht dat een ginger vampier zou worden na de dood en zelfs Hitler had een ‘dingetje’ tegen rood haar.

… Mannen met rood haar hebben daarnaast minder kans op prostaatkanker
54% minder kans om precies te zijn. Dit heeft te maken met het gemuteerde MC1R-gen (het gen wat eveneens verantwoordelijk is voor pigment in het haar).

… De coolste celebrity’s zijn roodharig
Prins Harry, Julian Moore, Susan Sarandon, Bryce Dallas Howard, Amy Adams, Isla Fisher, Ed Sheeran… Het lijstje met favoriete beroemdheden ook nog eens ginger zijn, is eindeloos. En laten we de Disney prinsessen niet vergeten. Ariël en Merida. Twee redheads die vechten voor wat ze willen. Hoe stoer wil je het hebben?

… En natuurlijk, niet te vergeten:
Roodharige kinderen zijn overall superschattig. Of het nu een baby, peuter of puber is… Kinderen met rood haar vallen op door hun hoge ‘schattigheidsgehalte’ en natuurlijk omdat rood haar gewoon geweldig is.

Dat roodharige kinderen geweldig zijn is nu wel duidelijk!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen