Waar ben je naar opzoek?

10 dingen die ik over mezelf leerde toen ik moeder werd

3 minuten lezen Claudia Verhey
10 dingen die ik over mezelf leerde toen ik moeder werd

Weet je, moeder worden, ik had daar nooit zo’n beeld van. Toen ik zwanger was van mijn eerste, had ik nog geen idee van de impact die het krijgen van een kleintje op mij zou hebben. Ik dacht, joh, die poep ik er eventjes uit, en daarna gaat mijn leven van uit eten met vriendinnen, iedere week naar de bioscoop, avonden lang doorhalen, en knetterhard werken gewoon door zoals ik het kende.

Ik zou echt niet veranderen, natuurlijk niet. Boy, was I wrong. Even had het me in zijn greep, maar al snel nam de magie van het moederschap de overhand. En ontdekte ik dingen over mezelf die ik van tevoren nooit had verwacht, of juist zo klaar werden als een klontje. Ik had mijn kinderen alleen nodig om dat in te zien. Je zou kunnen zeggen dat ik een hoop over mezelf heb geleerd.

Lees ook: De vijf minuten die je leven veranderen

Les nummer 1:

Ik ben niet zo kleinzerig als ik dacht.

He, moet ik deze nog uitleggen? Als ik twee natuurlijke bevallingen kan overleven, dan is het eerstvolgende griepje natuurlijk peanuts. Het zorgt er helaas ook voor dat je als moeder vaak veel te lang doorloopt met dingen waar een normaal mens allang mee naar de dokter zou zijn gegaan. Want het valt allemaal wel mee…

Les nummer 2:

Ik kan best toe met maar 4 uur slaap per nacht.

Voor eventjes dan. Niet voor de rest van mijn leven, uiteraard.

Les nummer 3:

Ik ben geduldiger dan ik dacht. Een half uur wachten tot dochterlief klaar is op de wc, een kwartier voordat zoonlief zijn jas aan heeft (want, zelluf!), applaudisseren als na 20 minuten het eerste boontje de maag van 1 van de kids heeft bereikt… Ik wacht wel, no problem.

Lees ook: “Broodje geduld, alstublieft!”

Les nummer 4:

Fruithapjes zijn best lekker. Versgemaakt dan het liefst. En oké, als je nog niet ontbeten hebt, voldoet zo’n knijpzakje of een potje ook.

Les nummer 5:

Ik ben niet zo ambitieus als ik dacht. Na de geboorte van mijn oudste worstelde ik nog af en toe met wat nu prioriteit moet hebben, na de geboorte van nummer twee was dat vrijwel helemaal weggesmolten; hartstikke leuk, werk, maar family first. Nooit van mezelf verwacht, want als er iemand afstevende op het worden van een carrièretijger, dan was ik het.

Les nummer 6:

Ik ben een multitask koningin. Ja, echt. Ik weet dat single-tasken tegenwoordig tha bomb is, maar multitasken moet als moeder wel. Dus doe ik de afwas en zing ik liedjes, bel en app ik tijdens het koken en beantwoord ik e-mails vanuit de speeltuin. Dit combineert wat minder lekker met les 2, trouwens.

Les nummer 7:

Ik ben echt emotioneel incontinent. Ik huilde tranen met tuiten toen Sven Kramer in 2014 naar zijn revanche-gouden medaille greep op de 10 km. De verloskundige die toen net binnenkwam, dacht dat er minstens een familielid was overleden, maar het waren de kraamtanen. Maar ook van Goede Tijden Slechte Tijden, of een Coca Cola-reclame, gaan zonder meer de kranen open.

Lees ook: 15 dingen die ik graag had willen weten over de kraamtijd

Les nummer 8:

Ik ben stekeblind. Mijn kinderen zijn de mooiste, de liefste, de braafste, de slimste en de meest opgevoede en beleefde kinderen van de planeet. Mijn kinderen doen dat soort dingen niet. Uhuh.

Les nummer 9:

Kleurboeken zijn top. En Duplo ook. Net als Playmobil ridderkastelen, Kapla en Lego Friends. “Nee schat, je mag even niet met de stiften, mama is er even mee bezig.

Les nummer 10:

De liefde raakt nooit op. Iedere keer als ik denk, ik kan nu niet meer van jullie houden, dan doen ze weer iets waardoor ik nog trotser ben, nog meer smelt, of nog harder moet schateren. De liefde komt uit alle hoeken en gaten. Ze zeggen wel eens, je krijgt er zoveel voor terug. Ik ken geen cliché waar meer waarheid in zit.

 

Wat heb jij over jezelf geleerd toen je moeder werd? Vertel het ons in de reacties.

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 10 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 10 maanden geleden
  • 4 minuten lezen